Oprah dolblij met overwinning Obama

Celebs door Redactie Ze.nl

Gedurende de verkiezingsdag was Oprah opgefokt, maar na de bekendmaking van de uitslag was ze helemaal door dolle heen.

Winfrey was gedurende de verkiezingscampagne van Obama één van zijn grootste aanhangers. Ze organiseerde meerdere bijeenkomsten voor de politicus.

"Ik voel me goed," zei ze op Obama's overwinningsfeest in Chicago. "Dit is wat we wilden en waar we op hoopten en voor hebben gezwoegd de laatste 21 maanden." De 54-jarige Oprah ziet de overwinning van Obama als een zege voor het land.

En daar zijn een aantal Amerikaanse BN'ers het volledig met eens...

Illusionist Hans Klok, die een aantal maanden in Las Vegas verbleef, vindt het revolutionair dat Amerika een zwarte president heeft.

Model Frederique van der Wal, die deels in New York en deels in Amsterdam woont, roept al twintig jaar dat ze niet in Amerika, maar in New York woont. "De laatste acht jaar onder Bush was dat helemaal zo, maar je voelt nu dat er een kentering is gekomen," aldus het model.

Actrice Halina Reijn, die tijdens de verkiezingen in Los Angeles woonde, was tijdens de herverkiezing van Bush in 2004 in Amerika. "Dat was een hele deprimerende verkiezing, eigenlijk heel verdrietig. Dat is nu natuurlijk hele andere koek. Het is fantastisch! Het is net als toen Nelson Mandela werd vrijgelaten of met de val van de Berlijnse muur. Heel erg emotioneel. Ik was zeer onder de indruk."