Krezip uit elkaar!

Celebs door Redactie Ze.nl

"Na lange periode van alles samendoen, samen in de tourbus, samen in de studio, samen op het podium, voelen we dat het tijd is om ieder een eigen weg te gaan. Zo'n besluit komt met pijn in 't hart, maar voelt toch juist. We zijn altijd een collectief geweest, voor sommigen geldt dit vanaf ons 13e jaar. Het is nu tijd om op eigen benen te staan. Een nieuw leven start." Aldus Krezip.

Voor de band is het een weloverwogen beslissing geweest: "Nu stoppen voelde voor ons als het juiste moment. We hebben flink wat opgebouwd, maar kunnen nu terugkijken op een mooi verleden met een uitverkochte HMH in december als bekroning. Met het album The Best Of - wat 10 november uitkomt - en een mooie clubtour in het vooruitzicht kunnen we het boek Krezip waardig afsluiten."

Een tijdelijke pauze was geen optie, legde zangeres Jacqueline uit. De 26-jarige zangeres meent dat alle leden van Krezip muziek zullen blijven maken, maar nadere details daarover zijn nog niet bekend.

Naast dat bekend werd gemaakt dat de band uit elkaar gaat, presenteerde de band vanochtend ook de nieuwe single Go to Sleep die op het laatste album staat.

Krezip behoort al jaren tot de top van de Nederlandse pop/rock scene. De band brak door met een legendarisch optreden als jongste band ooit op Pinkpop. Ze scoorden grote hits met o.a. I Would Stay, Out Of My Bed en All My Life.

Krezip heeft gedurende haar carrière vijf TMF Awards, drie 3FM Awards, een Zilveren Harp en een Edison Award gewonnen. Krezip is bekroond met drie platina platen en twee gouden platen.

Op 13 november start de band haar laatste clubtour waar zij o.a. concertzalen als Paradiso, 013 en Tivoli aandoen. Het laatste concert van de band zal op 20 december plaatsvinden in Paradiso te Amsterdam.

We gaan deze band en hun mooie muziek zeker missen... Jullie ook?