Vader Claire woedend op Talpa

Celebs door Redactie Ze.nl

De 24-jarige Claire is van plan over twee weken te trouwen met medebewoner Huub. Er zijn echter grote twijfels over de oprechtheid van Huub en bovendien willen de overige bewoners er alles aan doen om de bruiloft te verstoren. Ron vertelt aan De Telegraaf: "Je kind blijft je kind, hoe oud ze ook is. Ik en haar moeder willen dat haar bruiloft de mooiste dag van haar leven wordt, zo ziet het er niet uit. Ze is gewoon gebrainwashed."

Verder legt hij uit: "Het gaat er niet om dat ik het huwelijk wil voorkomen. Als het echt doorgaat beschouw ik het als een waardevolle levensles voor Claire. En of het huwelijk twee maanden of haar verdere leven duurt, dat zien we dan wel. Maar Talpa beschermt haar nu op geen enkele manier. Mijn dochter en haar verliefde gevoelens worden gemanipuleerd. De deur voor mij deed dicht dat mijn vrouw niet bij het uitzoeken van de trouwjurk mag zijn, zodat er even contact zou zijn. Mijn dochter wordt met haar grootste vijand op pad gestuurd, de doortrapte Amanda. Wij thuis weten dat zij de trouwdag van Claire wil verstoren. Maar Claire zit op een roze wolk en wordt niet op de hoogte gesteld. De Gouden Kooi-bewoners zijn van de buitenwereld afgesloten en worden meegesleept in een spelletje dat niet gezond kan zijn. Ik wil daar iets tegen doen."

Volgens Talpa heeft de vader van Claire toestemming gegeven voor het huwelijk. Bovendien vinden zij dat het spel nou eenmaal via de regels gespeeld moet worden: "Wij begrijpen dat de ouders bezorgd zijn. Maar dat neemt niet weg dat het spel gespeeld wordt zoals de regels zijn. Het gaat tenslotte om één miljoen euro. Claire moet zogenaamde contactpunten verdienen om contact te mogen hebben met familieleden. Inmiddels blijkt dat haar aanstaande man Huub haar contactpunten wil geven zodat de moeder meekan om de bruidsjurk uit te zoeken. Dan zal er ook de mogelijkheid zijn om even met Claire te praten. Overigens is het onze overtuiging dat Claire echt met Huub wil trouwen."