Chocolade bewezen verslavend!

Celebs door Redactie Ze.nl

Het heeft met de soort microben in jouw buik te maken; mensen die dagelijks verlangen naar een heerlijke reep chocolade hebben andere groepen microben in hun 'tummy' dan niet-liefhebbers. Wel moet gezegd worden dat het een nogal kleinschalig onderzoek is geweest (22 man) en dat alle proefpersonen mannen waren; dit alles in verband met het moeilijke vinden van cacao-geheelonthouders. Tja, als je deze gaat zoeken binnen de Ze's dan ben je nog langer bezig'.

Vijf dagen lang kregen de mannen precies hetzelfde voedsel voorgeschoteld, waarna hun urine en bloed onderzocht werden. Er bleken grote verschillen te zijn tussen de twee groepen (de nooit-chocola-eters & de dagelijks-chocola-eters) in onder andere de hoeveelheid glycine (aminozuur) en taurine (denk aan energiedrankjes; RedBull stikt van de taurine.) De waarden van deze stoffen hebben te maken met de aanwezigheid van bepaalde bacteriën.

Het zou goed kunnen dat deze ontdekking niet alleen voor chocola, maar ook voor ander eten geldt. Dit zou misschien wel iets kunnen betekenen voor de strijd tegen obesitas (zwaar overgewicht). Hoe dan ook, wij Ze's mogen voortaan elke ongesteldheid ons heerlijk te buiten gaan aan al dat cacao-lekkers, want tja, we kunnen er niks aan doen, we hebben gewoon bepaalde microben in onze buik..