Huisdier is beste af met vrouwtje

Celebs door Redactie Ze.nl

Met deze conclusie komt TNS NIPO na een onderzoek naar wie thuis het huisdier verzorgt. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Proteq, marktleider op het gebied van ongevallen- en ziektekostenverzekeringen voor honden en katten. Aanleiding is de aankomende Werelddierendag op 4 oktober.

In 60 procent van de gevallen is de vrouw des huizes verantwoordelijk voor de hond of kat tegenover 25 procent van mannen. Als er ruzie wordt gemaakt over de 'trouwe viervoeter', en dat gebeurt volgens de ondervraagden niet veel, dan is het over wie de hond gaat uitlaten of wie de kattenbak moet verschonen.

Dierenarts
Verder lijken voeren, wassen en borstelen ook een echte vrouwentaken. Het bazinnetje neemt de trouwe viervoeter ook mee naar de dierenarts als het wat mankeert. En als het dier in huis iets vies of kapot heeft gemaakt is het wederom de vrouw die het opruimt. Zo legt de vrouw het ook af tegenover de man als de kattenbak moet worden verschoond.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij zegt de emotionele eigenaar van de hond of kat te zijn, ook al zegt bijna de helft van alle vrouwen dat de man in de loop van de tijd wel zorgzamer voor het dier is geworden. De hond luistert dan ook niet alleen naar het vrouwtje, maar naar beiden net zo veel, aldus het onderzoek.