Veel winnaars 3FM Awards

Celebs door Ze.nl

Caro mag de titel ‘beste zangeres’ op haar naam schrijven. Haar album Deleted Scenes From The Cutting Room Floor is het ‘beste album’. Sterrenstof van de Jeugd van Tegenwoordig was ‘beste single’ en de band kreeg de prijs voor ‘beste hiphopact’. Go Back To The Zoo werd verkozen tot ‘beste band’ en ‘beste rockact’.

Verder vielen Guus Meeuwis (‘beste zanger’), Anouk (‘beste live act’) en Krystl (‘beste nieuwkomer’) in de prijzen. Ook dj Tiësto en Bløf mochten een award ophalen.

Al eerder riep de radiozender Handsome Poets al uit tot winnaar van de 'Serious Talent Award' (voor de meest veelbelovende artiest). 'De Schaal van Rigter' voor de meest gedraaide Nederlandse plaat op 3FM ging naar A Silent Express voor hun single Will I Be Around.

Een van de hoogtepunten van de avond was het optreden van Laura Jansen, samen met Jacqueline Govart. De zangeressen combineerden twee van hun mooiste singles, Single Girls and Big World, tot een duet. Een succes, als je het ons vraagt!

De uitreiking in de Amsterdamse Gashouder werd live uitgezonden op Nederland 3. Zo’n 392.000 mensen keken naar de show. De avond werd aan elkaar gepraat door 3FM dj’s Eric Corton en Giel Beelen. Dit jaar bracht maar liefst een half miljoen mensen hun stem uit. De awards worden sinds 2005 uitgereikt. Op de site van 3FM staat een volledig overzicht van de uitgereikte prijzen van dit jaar.

Heb jij gisteren gekeken?