Elizabeth Taylor overleden

Celebs door Redactie Ze.nl
Elizabeth stierf in het ziekenhuis in LA. Haar kinderen, Michael Wilding, Christopher Wilding, Liza Todd en Maria Burton waren bij haar. Haar woordvoerder laat dit weten aan het Amerikaanse ABC News. De actrice laat, naast haar vier kinderen, ook tien kleinkinderen en vier achterkleinkinderen achter.

De actrice werd begin februari opgenomen in het ziekenhuis vanwege hartfalen. Ze leek de laatste tijd weer beter te worden en voelde zich ook steeds beter. Artsen hadden goede hoop dat ze volledig zou herstellen, maar het hart van de Oscarwinnares werkte al bijna twaalf jaar niet meer naar behoren. Ook kampte ze met nog meer gezondheidsproblemen: de laatste jaren zat ze steeds vaker in een rolstoel vanwege chronische pijnen. In de jaren '90 werd een hersentumor geconstateerd, die daarna gelukkig wel succesvol is verwijderd. Kort daarna moest ze allebei haar heupen laten vervangen.

Elizabeth werd op 27 februari 1932 geboren in Londen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verhuisde ze met haar familie naar de Verenigde Staten, waar haar acteercarrière begon. Op tienjarige leeftijd debuteerde ze in de comedy There's One Born Every Minute. Haar echte doorbraak kwam in 1944 door haar hoofdrol in National Velvet.

De actrice was de eerste die een miljoen dollar voor een rol verdiende. Ze kreeg dit bedrag voor de film Cleopatra. Ook verdiende ze veel geld met haar parfumlijnen, naar schatting zo'n tweehonderd miljoen dollar per jaar. Haar geld hield ze niet altijd voor zichzelf, veel ervan gaf ze aan liefdadigheidsinstellingen. Vooral doelen die zich inzetten tegen kanker.

Verder stond de actrice bekend om haar turbulente privéleven. Ze stapte gedurende haar leven acht keer in het huwelijksbootje met zeven verschillende mannen. Eén van haar echtgenoten overleed een jaar na de bruiloft, de andere huwelijken eindigden in scheidingen. Ze kreeg vier kinderen, van wie ze er één heeft geadopteerd. Daarnaast is ze verschillende keren opgenomen geweest om af te kicken van alcohol en pijnstillers.

Elizabeth Taylor was ook te volgen op Twitter. Wat er met haar Twitter-account gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Wij wensen nabestaanden in ieder geval veel sterkte.