Hits van toen: 1992

Media door Madelon

Je kent het vast wel: je hoort een liedje van vroeger en meteen schieten je gedachten terug naar die ene vakantie, je tijd op de middelbare school of de sfeer bij je opa en oma thuis. Muziek uit je jeugd brengt zo veel herinneringen met zich mee. Hoe leuk is het om die oude deuntjes weer eens op te zetten en te genieten van die -  soms ontzettend foute, maar meestal ook superleuke - muziek van vroeger?! Daarom nemen we in deze rubriek de grootste hits van een bepaald jaartal onder de loep. Wie waren toen de hotste artiesten? Wie scoorden de grootste hits? Welk lied was destijds de ultieme zomerhit en zongen we met z?n allen mee? En... ken je ze nog? Kijk en luister mee naar de grootste hits uit het jaar 1992!

En Vogue ? My Lovin? (Never Gonna Get It)


Hoe retro is deze clip?! Een typische jaren ?90 clip, waarin we één van de populairste meidengroepen van die tijd zien zingen. En Vogue was vanaf hun tweede uitgebrachte album een ware sensatie. Met het album, getiteld Funky Divas, sloeg de groep een compleet nieuwe, sexy weg in. En met succes: My Lovin? werd meteen genomineerd voor ?Beste R&B-song van het jaar?.

Guns ?n Roses ? November Rain


Guns ?n Roses was zonder twijfel één van de grootste rockbands van de jaren ?80 en ?90. Helaas viel de groep in de periode 1994-1997 langzaam uit elkaar. Voor die tijd bracht de band enorm succesvolle albums en singles uit, met daarbij prachtige videoclips. Kijk naar bovenstaande, November Rain: voor begin jaren ?90 een sensationele video. Ook met Knockin? on Heavens Door en met Live and Let Die stond de rockband in 1992 hoog in de hitlijsten, eerstgenoemde was daarnaast hun grootste hit in Nederland. Nog steeds is muziek van Guns ?n Roses gewoon genieten!

Michael Jackson ? Who Is It


Ook Michael Jackson kon er wat van met zijn videoclips. Met Who Is It behaalde Michael de vijftiende plaats in de Top 40, maar de clip was er weer één om over naar huis te schrijven: er zat wederom een compleet verhaal in. Ditmaal een verhaal over rijkdom en eenzaamheid. Omdat Michael het tijdens de opnames vrij druk had met zijn Dangerous World Tour, werd in sommige scènes een lookalike van Michael gebruikt. Zie jij waar precies?

Snap! ? Rhythm Is a Dancer


Rhythm Is a Dancer was in 1992 in onder meer Nederland en Groot Brittanië de grootste hit. En dat terwijl Snap! de single eerst niet eens uit zou brengen. Turbo B, de toenmalige rapper van de groep, was het aanvankelijk niet eens met het uitbrengen ervan. Toen hij hierover in conflict kwam met de producers, werd ervoor gekozen om een andere single uit te brengen, welke flopte. Toen Rhythm Is a Dancer werd uitgebracht, bleek het toch een enorm succes. Kort daarna verliet Turbo B de groep.

Queen ? The Show Must Go On


The Show Must Go On werd al in oktober 1991 uitgebracht, maar stond in 1992 pas echt hoog in de hitlijsten. Het lied wordt nu gezien als één van de meest krachtige en emotionele nummers van Queen, mede omdat leadzanger Freddie Mercury zo?n zes weken na het uitbrengen van de single overleed. De single was daarmee de laatst uitgebrachte van Queen, tijdens zijn leven. Een groot deel van de tekst kan hierdoor worden opgevat als een steun in de rug en dat het leven doorgaat wanneer iemand er niet meer is. Een pareltje!

Maar natuurlijk heeft het jaar 1992 nog veel meer superhits voortgebracht. Wat dacht je bijvoorbeeld van...


Welk lied uit 1992 is jouw favoriet?