Freek Bartels in nieuwe musical

Celebs door Redactie Ze.nl
Next to Normal vertelt het verhaal van een familie die om probeert te gaan met een situatie die niet normaal is, maar wel begrijpelijk. Echtgenote en moeder Diana (Simone Kleinsma) heeft zware psychische problemen en dit heeft op ieder lid van het gezin veel impact. Als de geestelijke toestand van Diana steeds maar weer verslechterd, moeten er ingrijpende beslissingen genomen worden. Volgens Joop van den Ende Theaterproducties is Next to Normal een verrassende en originele musical, waarin komische momenten afgewisseld worden met emotionele gebeurtenissen.

De musical stamt uit de jaren '90. In vergelijking met andere Broadway-musicals was het een kleine en kritische voorstelling die een niet-alledaags onderwerp aansneed. Verschillende producenten hebben aan de voorstelling gesleuteld, net zo lang tot het echt ging om de impact die de ziekte van moeder Diana heeft op haar gezin. Next to Normal werd de afgelopen jaren geprezen als de voorbode van een nieuwe generatie musicals. Welke rol Freek Bartels zal gaan vertolken, is nog niet bekendgemaakt.

Freek speelt op dit moment de rol van Rogier van Rooden in de musical Petticoat. Hij werd in 2008 bekend door het winnen van de talentenjacht Op Zoek Naar Joseph, waarmee hij de hoofdrol in de musical Joseph and the Amazing Technicolour Dreamcoat won. Simone is op dit moment in de theaters te bewonderen met haar soloshow Songbook.

Next to Normal is vanaf januari 2012 te zien, eerst in het DeLaMar Theater in Amsterdam en gaat daarna reizen door heel Nederland.