Oprah Winfrey dacht aan zelfmoord

Celebs door Redactie Ze.nl
Oprah Winfrey mag nu dan wel één van de meest succesvolle vrouwen ter wereld zijn, vroeger had ze minder geluk. Ze raakte op 14-jarige leeftijd zwanger en speelde met de gedachte om zelfmoord te plegen...

Een openhartige Oprah vertelde in de CNN-talkshow van Piers Morgan: "Ik wilde mezelf van kant maken voor het kind geboren zou worden." Toen haar moeder achter de zwangerschap kwam, zette ze Oprah het huis uit en moest ze noodgedwongen bij haar strenge vader wonen. "Maar ik heb voor hem altijd verborgen gehouden dat ik in verwachting was."

'Gelukkig' voor Oprah (en voor ons) werd het kindje te vroeg geboren en stierf het. "Toen de baby dood bleek te zijn, wist ik dat ik een tweede kans had gekregen. Ik heb me nooit afgevraagd hoe het leven zou zijn geweest als het kind wel was blijven leven." De presentatrice ging opgelucht terug naar school en vertelde niemand over wat ze had meegemaakt. Ze raakte naar eigen zeggen zwanger door "foute keuzes en seksueel misbruik".

Het is duidelijk dat Oprah een vreselijke jeugd heeft gehad. "Ik heb domme dingen gedaan, zoals een chemisch schoonmaakmiddel drinken, maar dat was niet als zelfmoordpoging. Eerder een schreeuw om aandacht."

Gelukkig is het allemaal goed gekomen!