Lifestyle / Columns
Columns

Drie nieuwe redactrices voor Ze.nl!

Deze vrolijke meiden nemen afscheid van hun eigen website en staan te springen om hun steentje bij te dragen aan Ze.nl! De afgelopen tijd heb je al meerdere stukken van de dames voorbij zien komen, maar vandaag stellen we ze officieel aan jullie voor in een uitgebreid interview! Lees en kijk je mee?

Meiden, zouden jullie jezelf willen voorstellen? Met wie hebben we eigenlijk te maken?
Betty: "Ik ben Betty, 25 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend en katten in Amsterdam IJburg. Vorig jaar ben ik afgestudeerd aan de Pabo en sindsdien ben ik het grootste deel van de week leerkracht op een basisschool in Amsterdam. Daarnaast schrijf ik nu dus voor Ze.nl! Ik ben een enorme doorzetter/doordrammer (wat ik wil, dat gaat gebeuren) en verschrikkelijk nieuwsgierig. Ik ben echt overal in geinteresseerd. Ik houd ervan om te reizen en probeer dan ook zeker een aantal keer per jaar op pad te gaan. Daarnaast kan je mij in mijn vrije tijd veel vinden in de binnenstad van Amsterdam. Ik vind het heerlijk om rond te dwalen en hier en daar een winkel in te duiken!"

Donna: "Ik ben Donna, 24 jaar en ik woon al mijn hele leven in Delft. Ik woon daar alleen in een klein, kneuterig huisje en geniet met volle teugen van mijn single-bestaan. Ik ben afgestudeerd als maatschappelijk werkster, maar geheel onverwachts terechtgekomen als webredactrice in de zakenwereld. Desondanks is mijn buitengewone interesse in de menselijke psyche en relaties er niet minder om geworden; ik blijf toch altijd een hulpverlener in hart en ziel. En een schrijfster! Ik schrijf al verhalen zo lang als ik een pen kan vasthouden. Het is voor mij dé manier om me te uiten. Verder ben ik (bijna) altijd vrolijk, openhartig, direct, zelfverzekerd en zelfbewust. In mijn vrije tijd investeer ik veel in mijn vriendschappen. Ik ben een echte kroegtijger en kan enorm genieten van lekker uit eten gaan, terrassen aflopen en stedentrips maken. Ik ben echt zo iemand die geen geld over heeft aan het eind van de maand, ook geen zicht heeft op waar het gebleven is – en die dat werkelijk waar niets interesseert!"

Esther: "Ik ben Esther, 23 jaar en ik woon samen met mijn vriend en schele Siamees in De Lier. Dat is een klein plaatsje in het Westland waar mensen graag grappen over maken. Zo denken mijn collega’s nog steeds dat ik iedere dag met de paardentram naar mijn werk kom. Ik werk parttime als webredactrice en heb daarnaast mijn eigen webdesign en copywriting bedrijfje. Het schrijven voor Ze.nl sluit hier perfect bij aan! Net als Donna schrijf ik al vanaf het moment dat ik kan schrijven. Als kind verslond ik boeken en schreef ik zelf verhalen en gedichten, die ik vervolgens voordroeg aan de kinderen van mijn klas. Ik ben een vrolijk, enthousiast persoon met een enorme rooskleurige kijk op de wereld. Schrijven en ontwerpen zijn mijn twee absolute passies."


Wat is jullie onderlinge verhouding: hoe hebben jullie elkaar ontmoet?
"Donna en Esther kennen elkaar sinds de brugklas van de middelbare school, waar ze onafscheidelijk waren en onder andere gezamenlijk mensen achtervolgden in de pauzes. Als de één ziek was, liep de ander er verloren bij. Betty en Donna kennen elkaar vanaf hun vijftiende via internet. Algauw bracht Donna Esther in the picture en sindsdien zijn we dus al ruim tien jaar een heel hecht groepje! We kunnen alles met elkaar bespreken, hebben altijd ontzettend veel lol met elkaar en hoeven elkaar maar even aan te kijken om te elkaar volledig te begrijpen."

Wat was 20something?
"20something was een online lifestyle magazine voor en door twintigers. Althans, die naam hebben we het gegeven. In praktijk was het de plek waar wij onze kijk op de wereld van twintigers plaatsten. Daarnaast was het een platform voor andere twintigers om hun verhaal op kwijt te kunnen."

Waarom en wanneer hebben jullie 20something opgezet? Wat zijn/waren jullie werkzaamheden?
"In januari 2009 is 20something van start gegaan. We zijn begonnen met deze site, omdat we vonden dat er te weinig op internet te vinden was voor jonge vrouwen van in de twintig. Juist omdat je leven als twintiger ontzettend verandert, leek het ons interessant om een platform voor deze doelgroep te ontwikkelen. In de eerste instantie werkten we zonder enige organisatie. We hebben elkaar voornamelijk in het begin van de site regelmatig de huid vol gescholden als er de ene dag vier artikelen verschenen en de volgende dag helemaal niets. Uiteindelijk hadden we er een goede regelmaat in gevonden. Iedereen schreef op een vaste dag artikelen en iedereen had z’n eigen rol. Esther ging over de inkomende email, Betty hield contact met lezeressen en bedrijven om ons heen en Donna onderhield de social media."

Hoe  zijn jullie bij Ze.nl terecht gekomen?
"Omdat 20something al ruim 2 jaar bestond, wilden we een stap maken om het professioneler aan te pakken en te groeien. We hebben toen Yourscene benaderd en zij koppelden ons direct aan Ze.nl. Zo zijn we tot deze 'fusie' gekomen; één waar wij enorm naar uitkijken!"Waarom willen jullie verder gaan met Ze.nl en afscheid nemen van 20something?
"Toen het idee voor een gecombineerde versie van Ze.nl op tafel kwam, waren wij direct enthousiast. Ze.nl heeft leuke bezoekers en een concept waar wij ons meteen in konden vinden. We vonden het daarom alleen maar leuk dat we onze krachten konden bundelen om van Ze.nl een nog leukere site te maken dan die al was. En dat 20something daardoor ophoudt, zal wel even slikken worden. Maar het heeft ons hier gebracht en daar zijn we erg blij mee."

Wat gaan jullie voor Ze.nl betekenen? Hoe gaan jullie de site versterken?
"Op 20something probeerden we allerlei soorten artikelen te schrijven en daar een originele, humoristische en herkenbare draai aan te geven. Dat willen we voor Ze.nl ook gaan doen. Daarnaast willen we interessante mensen interviewen, allerlei producten reviewen en de laatste nieuwtjes met jullie delen. Jullie kunnen van ons in ieder geval een overdosis aan enthousiasme verwachten, gekoppeld aan kwalitatief goede, grappige artikelen. We willen Ze.nl aanvullen in haar originaliteit. Omdat wij een soort bodemloze put aan inspiratie hebben, vermoeden we dat dit Ze.nl ten goede zal komen!"

Wat voor artikelen kunnen de lezeressen van jullie verwachten?
Betty: "Naast het opschrijven van hersenspinsels en mijn mening over bijvoorbeeld nieuwsitems, vind ik het geweldig om mensen te interviewen. Ik houd ervan om meerdere kanten in een bepaalde zaak te belichten. Ik zal dus vaak op zoek zijn naar leuke lezeressen die iets bijzonders hebben meegemaakt of ergens een duidelijke mening op na houden! Mijn schrijfstijl is herkenbaar, humoristisch, actueel, origineel en afwisselend."

Donna: "Ik houd voornamelijk van het schrijven van grappige, over-the-top-aangedikte columns waarin ik geen blad voor de mond neem. Een beetje provoceren past wel bij me. Daarnaast schrijf ik graag verdiepende artikelen over psyche en relaties. Ik kan dan zo zwaar geconcentreerd en driftig mijn verhaal aan het typen zijn, dat ik de tijd vergeet en op een onhebbelijk tijdstip mét een migraine-aanval mijn bed induik. Tenslotte hoop ik voor Ze.nl korte beeldreportages te gaan maken. Ik vind het geweldig om iets 'te presenteren'; dus wie weet wat dat in de toekomst voor vorm kan krijgen. Mijn schrijfstijl is brutaal, origineel, komisch, soms diepgaand, maar vooral gepassioneerd."

Esther: "Ik houd ervan om afwisselend informatieve stukken en stukken met mijn eigen mening er in te schrijven. Daarbij test ik ook graag dingen uit. Voor 20something heb ik samen met mijn vriend een reeks artikelen geschreven waarbij we van alles getest hebben. Van babyvoer tot verschillende soorten pudding. Wat voor artikel ik ook schrijf, het belangrijkste vind ik een stukje herkenbaarheid en een stevige dosis humor. Wat mijn schrijfstijl betreft maak ik een combinatie van wat Donna en Betty al noemden: herkenbaar, komisch, origineel, actueel en gepassioneerd."


Op welke schrijfervaring ben je het meest trots?

Betty: "Wij hebben ooit voor 20something in oktober veel aandacht besteed aan borstkanker. Hiervoor heb ik toen de verhalen van 4 ervaringsdeskundigen mogen zoeken, redigeren en publiceren. Dat heeft veel indruk op me gemaakt."

Donna: "Mijn columnreeks over 'Boer zoekt Vrouw 2011', waardoor ik vanwege mijn extreem overdreven adoratie voor Boer Gijsbert ben gevraagd voor een kort interview in het NOS 8-uur-journaal. Stond ik daar opeens, met mijn hoofd op tv!"

Esther: "De testen die ik samen met mijn vriend Emiel heb geschreven, daar kwamen zó veel leuke reacties op, geweldig! Daar kan ik weken op teren. Verder alle producten die we hebben mogen reviewen, omdat dat zowel voor de lezers als voor de bedrijven waarvoor we het deden erg leuk was om te doen."

Wat is je grootste droom op het gebied van schrijven?
Betty: "Mijn allergrootste droom zou zijn dat ik ooit rond kan komen van het schrijven. Ik vind mijn werk als leerkracht leuk, maar het geeft me niet de vrijheid die ik eigenlijk graag zou willen. Ik vind schrijven heerlijk en je kan het op ieder moment doen. Daar mijn fulltime baan van maken, dat lijkt me dus wel wat!"

Donna: "Ik ben echt in mijn element als ik schrijf, of reacties lees op mijn artikelen. En wanneer je in je element bent, ben je 'de leukste versie van jezelf'. Schrijven voor een publiek geeft mij een ongekende energie-boost. Het maakt me niet uit waar het me brengt, ik sta overal voor open en geniet van het nu."

Esther: "Mijn grootste droom is dat ik ooit van het schrijven mijn fulltime beroep kan maken. Het lijkt me heerlijk om allerlei dingen te mogen bezoeken, uitproberen, testen en te bekijken. Ik ben erg leergierig dus elke nieuwe ervaring vind ik geweldig! En als ik dat dan ook nog eens kan delen met een hoop leuke lezeressen, dan hoor je mij nooit meer klagen!"


Dit zijn ze dan, de nieuwe redactrices! Houd de site in de gaten voor hun bijdrage. Ook zullen de dames geregeld gebruik maken van de Ze-twitteraccount (volg ons!) en de Ze-facebook (like ons!). Als je nog iets wilt vragen, of deze nieuwe meiden welkom wilt heten, kan dat natuurlijk bij de comments!