CD: Bruno Mars - Doo-Wops & Hooligans

Media door Madelon

De hits Nothin? on You en Billionaire mocht hij in 2010 al op zijn naam schrijven, maar Bruno wilde méér dan alleen produceren en een leuk deuntje meezingen. Hij wilde solo. En dus ging hij aan de schrijf voor zijn eigen album. Een voorproefje kwam eind 2010 al hoog in de Nederlandse hitlijsten terecht: het romantische Just The Way You Are stond maar liefst elf weken op nummer 1 in de Top 40. Het wachten was alleen nog op Bruno's eerste eigen album, welke een spetterend debuut beloofde te worden.

Dat Bruno met dit album definitief is doorgebroken mag duidelijk zijn. De cd opent met de bekende hits die we inmiddels allemaal mee kunnen zingen, Grenade en Just The Way You Are. Verder zijn het tot nog toe onbekende nummers, maar daarom niet minder fijn. Vooral Marry You is één van mijn favorieten waar ik maar geen genoeg van krijg. "It's a beautiful night, we're looking for something dumb to do... Hey baby, I think I wanna marry you!" Ook het mooie Somewhere in Brooklyn zet ik steeds weer op repeat.Verder is The Other Side wat mij betreft één van de liedjes met het grootste hitpotentieel. Deze samenwerking met B.o.B. en Cee Lo Green zie ik nog wel in de hitlijsten verschijnen! Naast deze fijne up-tempo nummers is Talking to the Moon één van de rustigere nummers die op het album staat. Met deze ballad laat Bruno horen dat hij ook langzamere liedjes als deze aankan. De akoestische versie, als bonustrack toegevoegd aan de cd, is minstens zo mooi als het origineel.

Een verrassende twist op het album is te vinden bij het nummer Liquor Store Blues, welke Bruno samen met Damian Marley (de zoon van) heeft opgenomen. Een heerlijk R&B-nummer met fijne raggae-invloeden, prima als achtergrondmuziek! Daarnaast bestaat de tracklist uit de nummers Our First Time, Runaway Baby, The Lazy Song en Count On Me. In totaal twaalf afwisselende nummers die samen een prachtig geheel vormen. Bruno Mars heeft een debuutalbum om trots op te zijn.

Mijn conclusie: het album is heerlijk! Lekker als achtergrondmuziek maar ook fijn om keihard op te zetten en asociaal hard mee te zingen. Ik ben in ieder geval fan, wat mij betreft is Bruno Mars een naam die we in de internationale muziekwereld nog niet snel zullen vergeten.

Doo-Wops & Hooligans
Bruno Mars
EAN: 0075678833250
Prijs: 14,99