Is de ideale vrouw een bitch?

Lifestyle door Renske
Naar aanleiding van het boek, De ideale vrouw is een bitch!, heb ik in het zuiden des lands de mannen en vrouwen eens gevraagd om hun interpretatie hiervan. De antwoorden zijn verrassend en doen ogen openen.
 
Het boek beweert namelijk dat de ideale vrouw onafhankelijk is, zelf keuzes maakt, een sterke eigen mening heeft en haar eigen leventje voorop stelt. Maar als het puntje bij paaltje komt, preferen mannen het moederlijke type. 
 
Er lopen hier heel wat bitches rond, meiden en vrouwen met een carrière, die niet zomaar over zich heen laten lopen. De eerste bitch die ik aanspreek heet Elvi (dertig jaar, Breda): lange benen, donker lang krullend haar en een lijntje waar je u tegen zegt. Wat een prachtige vrouw! Ze heeft een geweldige baan als eventplanner en krijgt een goed salaris. Sterker nog, deze winter zal ze in haar zelf gekochte huisje intrekken.

Te onafhankelijk
Wanneer ik haar vraag hoe het zit met de mannen, zie ik een enthousiaste jonge vrouw omslaan in een ietwat teleurgestelde vrijgezel. ?Met de mannen wil het niet vlotten, ik denk dat ze bang voor me zijn! Ik ben namelijk te onafhankelijk voor ze. Dat is niet wat ze tegen mij zullen zeggen, maar dat is wat ik duidelijk merk. Ik heb een drukke baan en veel sociale contacten, van ?s ochtends negen tot ?s avonds negen ben ik vaak op pad en dat doet het meestal de das om."

Elvi heeft in de afgelopen jaren met genoeg mannen een hapje gegeten, maar daar bleef het telkens bij. ?Ik moet bekennen dat mijn lijstje met eisen voor een toekomstige partner ook steeds strenger wordt. Dat komt ook omdat ik ambitieus ben en alles goed geregeld heb en dit verwacht ik ook in een partner terug te vinden."
 

Niet in de rij
Elvi is volgens het boekje de ?ideale bitch? en al jaren lang een single bitch. Mannen staan volgens het boekje voor Elvi in de rij, maar de realiteit blijkt anders.
 
Ik kom nog veel meer vrouwen of 'bitches' tegen, die zich helemaal in het verhaal van Elvi kunnen vinden. Zo ook Chantal (25 jaar, Utrecht): sproetjes, blonde haren, blauwe ogen, uit een sprookjesboek geslopen. Echt een enthousiaste meid! Ze heeft een eigen bedrijf in public relations sinds twee jaar, daarnaast doet ze twee tot drie keer per week aan salsa, heeft een koopappartement en een overvolle agenda.

Copycat
?Ik weet niet hoe het in andere landen zit, maar die mannen hier zitten gewoon te wachten op een copycat van hun eigen moeder! En ik ben geen moedertype, zorgen voor mezelf in dit drukke leven vind ik al een ware klus, laat staan dat ik voor hem de aardappeltjes, worteltjes en zijn stuk biefstuk klaar heb staan wanneer hij thuiskomt. Of zijn boterhammen smeer voordat hij de deur uit gaat."

Ook Chantal geeft aan dat mannen vaak van haar onafhankelijkheid schrikken, wat al fout gaat bij de eerste date, wanneer zij zelf een restaurant uitkiest en wil betalen voor het eten. ?Ik wilde inderdaad betalen voor het eten. Ik heb een eigen zaak en ik kan dit gewoon inboeken als een zakendiner. De kerel in kwestie schrok zich het apelazarus en stond erop dat hij zou betalen. Toen hij rood aanliep en zijn stem begon te verheffen, heb ik hem laten betalen en ben ik weggelopen. Ik ben voorlopig nog even lekker vrijgezel, wanneer de mannen mij aan kunnen, hoor ik het wel! Stelletje watjes!? Na dat gezegd te hebben proosten we met een aantal vrouwen op onze watjes en we lachen. Zijn onze mannen echt watjes of zijn deze vrouwen gewoon te onafhankelijk en ligt het aan hen?
 

Geen bitch voor hem
De andere kant van het verhaal komt van Dennis (28 jaar, Breda): donker haar, blauwe ogen, zonnebankje of net op vakantie geweest, goed gekleed, ruikt lekker, goed lichaam (shit, ik dwaal af?. Excuus dames, maar wat een lekker ding!). Dennis runt een kledingzaak met bekende A-merken in Den Bosch. Hiervoor moet hij regelmatig naar modeshows en beurzen om nieuwe trends te spotten of nieuwe merken in te kopen. Hij laat me foto?s zien van zijn stijlvolle appartement in het hartje van Den Bosch en zijn kledingzaak. Zoals hij zelf zegt heeft hij alles, behalve een partner met wie hij zijn geluk kan delen. En het is niet dat hij hopeloos is, maar hij zou het leuk vinden om eens iemand tegen te komen met wie hij een klik heeft.

Op de vraag of de ideale vrouw voor hem een bitch is, antwoordt hij: ?Nee, zeker niet! Een onafhankelijke vrouw hoeft geen bitch te zijn. Ik vind dat er te veel boeken geschreven worden over hoe je je zou moeten gedragen en wat mannen of vrouwen graag in het andere geslacht zien. Kom op! We doen zoals we doen en zijn wie we zijn en daar verandert een boekje echt niets aan. Het probleem met boeken is namelijk dat vooral de vrouwen (die dit lezen) zich gaan gedragen zoals het 'zou moeten'. Inderdaad, als een bitch: arrogant, te perfect, te leuk, te gemaakt. En daar knap ik helemaal op af!?

Jezelf zijn
Ik kan niet anders dan het eens zijn met Dennis. Er zijn te veel boeken, regeltjes en zelfs films en series die ons een vertekend beeld geven. Er bestaat geen ideale vrouw en ook zeker geen ideale man, dus laten we gewoon onszelf zijn en genieten!
 
Het is een leuk boek om eens te lezen, maar ik geloof niet in de ideale bitch, de ideale vrouw, noch de ideale man. Ik geloof in jezelf zijn, no matter what!

Herken jij je in één van deze vrouwen, in deze verhalen of wil jij je eigen verhaal kwijt? Laat het ons weten!