Run for your life: Foute mannen - deel 1

Single & daten door Esther
Heb jij binnenkort een date? Lees dan dit lijstje even goed door. Herken je tijdens de kennismaking met je potentiële ware één of meer van deze signalen? Dan zit er nog maar één ding op: heel hard wegrennen!

Mr. Schmutzig

?Ach, niet iedereen is hetzelfde?, zul je misschien nog denken bij het zien van dit type man. Je wilt tenslotte niet direct afgaan op je vooroordelen. Mr. Schmutzig heeft altijd net iets te lang zijn haar niet gewassen, vieze kleding met dubieuze vlekken, een muffe geur om zich heen en aan zijn tanden is het gehele weekmenu af te lezen.

Hoe loos je deze?
Als hij zich zelfs voor een eerste date niet weet te fatsoeneren, is het wel erg treurig gesteld met dit figuur. Omdat wij niet voor kunnen stellen dat je met smaak je eten op kunt eten naast zo?n smoezelige vent, raadt de redactie van Ze.nl je sterk aan om direct rechtsomkeert te maken en vervolgens nooit meer terug te komen.

Mr. Sneakpeak
Terwijl jij deze jongen over je leven vertelt, zie je zijn ogen afdwalen. Niet één keer, maar aan één stuk door. Eerst naar de kont van de serveerster, vervolgens wordt haar decolleté bij het brengen van jullie bestelling deskundig geanalyseerd en de dubbel D?s van het meisje schuin naast jullie blijven ook niet onopgemerkt. Je voelt je onzichtbaar.

Hoe loos je deze?
Vertel hem in vertrouwen: "Wow, dat meisje achter jou heeft minstens een cup G", en ren terwijl meneer verlekkerd omkijkt hard weg.

 
Mr. Prejudice

Mr. Prejudice zal op het eerste gezicht overkomen als een vriendelijk en sympathiek figuur. Totdat hij zich tijdens het eten opeens vertrouwelijk naar je toe buigt om vervolgens een veelzeggende blik te werpen op een gehandicapt iemand die zojuist is binnengekomen. Als jij hem vragend aankijkt, maakt hij, om zichzelf te verduidelijken, een gemene en denigrerende opmerking over gehandicapten en neemt het jou bijna kwalijk dat jij dit blijkbaar niet zo ziet. Later gaat hij nog even schaamteloos verder over een aantal buitenlandse mensen.

Hoe loos je deze?
Zeg hem kort door de bocht dat je het niet zo hebt op kortzichtige, simpele figuren. Als iemand zo?n uitspraak zou moeten kunnen begrijpen is hij het wel.

Mr. Scrooch
Oké, je had zelf aangeboden om de rekening te splitten, maar dat hij zo happig ?ja!? zou zeggen (zeggen? Roepen!) had je niet verwacht. Als hij je bij de volgende date ook nog eens met een ernstig gezicht die ?2,- terugvraagt die je van hem had geleend om de parkeermeter bij te vullen en ook nog eens verwacht dat jij de volgende date betaalt, wordt het tijd om je nog een keer af te vragen of je echt met iemand samen wilt zijn die zo scroochy is als deze jongen.

Hoe loos je deze?
Toon hem een euro, gooi deze vervolgens zo ver weg als je kan en terwijl hij er achteraan snelt, ga jij als een malle de andere kant op. Opgelost!


Kun je na het lezen van dit lijstje concluderen dat jouw date één of meer van deze kenmerken heeft? Run for your life!

Heb jij weleens een date gehad met iemand die voldeed aan bovenstaande omschrijvingen?