Moodboards in een modern jasje

Wonen door Emma
De term moodboard doet je waarschijnlijk meteen denken aan het knippen en plakken van plaatjes uit tijdschriften. Inmiddels is dat een beetje achterhaald: anno 2011 maak je je moodboard gewoon online. Hoe handig is dat?
 
Inspiratie
Zoek je inspiratie voor je slaapkamer? Wil je een nieuwe inrichting voor je woonkamer? Of ben je er nog steeds niet uit welke kleur op de muur nou echt mooi past bij je nieuwe bank? Olioboard biedt hulp. Het concept van Olioboard is heel simpel: meld je (gratis) aan en start moodboarding!


 
Aan de slag
Nadat je je moodboard een naam en eventueel tags hebt gegeven, kun je kiezen uit honderden afbeeldingen uit de Olioboard-database, die je vervolgens heel handig in je library kunt opslaan. Je kunt ook je eigen afbeeldingen gebruiken. Upload bijvoorbeeld plaatjes van meubels en accessoires van websites als Hema, Bijenkorf, Ikea en Trendhopper of foto?s van je eigen meubels. Ook Google is een bron van inspiratie. Voor elk wat wils
Het leuke van Olioboard is dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt. Je kunt een complete  inrichting maken inclusief gordijnen, vloer en behang, maar je kunt je er ook voor kiezen om enkel sfeerelementen als kleuren, materialen en accessoires te gebruiken. Als jouw moodboard klaar is kun je hem uploaden en delen met je vrienden via Twitter of Facebook. Weet je niet waar je moet beginnen of zoek je inspiratie? Kijk vooral eens naar de voorbeelden van anderen: je kunt zoeken op kamer, stijl of kleur. Er zitten prachtige moodboards bij!