Maandag: de meest deprimerende dag

Werk & studie door Redactie Ze.nl
Het weekend was weer veel te kort, de wekker ging weer absurd vroeg en de grappenmaker van kantoor is weer way to happy voor de eerste dag van de week. Het is duidelijk: het is maandag, de nationale mopperdag.

Het is natuurlijk niet de eerste keer dat gesuggereerd wordt dat maandag de pijnlijkste dag van de week is, maar deze keer zijn er ook duidelijke cijfers (hoera, je bent niet de enige die een grafhekel aan de maandag heeft).

Uit een rondvraag bij tweeduizend Britten is gebleken dat meer dan de helft van ons de maandag al klagend doorbrengt. Met de ochtend als hoogtepunt: de gemiddelde respondent klaagt dan zo?n 34 minuten. De rest van de week houden we het ?slechts? bij 22 minuten.


I hate you

Eén op de drie gaf aan dat ze de maandag ook echt haten. De reden hiervoor is vrij logisch: het weekend was véél te fijn. Geen zorgen aan je hoofd, leuke feestjes en uitgebreide ontbijtjes. En dan begint het echte leven weer: werken. Op de eerste dag van de week klagen we ons rot omdat we heimwee hebben naar het weekend.

Daarnaast kijken we erg op tegen de werkweek ? hallo killing deadlines en vreselijke grappenmaker van kantoor. En het meest afschuwelijke aan de maandag is toch wel de vermoeidheid. De wekker is overduidelijk niet jouw vriend op maandagmorgen.


Pretty Monday

Opvallend is dat we op de eerste dag van de week extra lang bezig zijn met ons beautyritueel. Op maandag spenderen wij namelijk 76 minuten aan ons uiterlijk - in tegenstelling tot de vrijdag waarop we slechts negentien minuten voor de spiegel staan.

Waar dit aan ligt? Vast omdat op maandagmorgen ons haar niet wil zitten, de ene naar de andere outfit afschuwelijk is en je al een uur bezig bent om je wallen en oneffenheden weg te werken. Bah, laat het maar gauw dinsdag worden?

Vind jij de maandag(morgen) ook altijd zo vreselijk?