'Seksistische' reclame Gisele Bündchen mag toch

Celebs door Redactie Ze.nl

De omstreden commercial waarin topmodel Gisele Bündchen in sexy ingerie te zien is, is tóch toegestaan op de Braziliaanse tv. Na wekenlang ruzies en discussies, heeft de Reclame Code Commissie dit besloten.

In de commercial vertelt het model dat ze de ultieme oplossing heeft gevonden voor het vertellen van slecht nieuws aan een man: simpelweg door uit de kleren te gaan. Door ?de charmes in de strijd te gooien? krijg je volgens het topmodel alles voor elkaar. In de reclame richt zij zich tot haar man en vertelt dat zij de auto in de prak heeft gereden, de kredietlimiet van de credit card heeft overschreden en, tot overmaat van ramp, zijn schoonmoeder hun huis zal intrekken.

Volgens het ministerie zou het spotje 'seksistische stereotypes' opwekken en dus van de buis moeten. Zelfs verschillende mannen hadden boos gereageerd (en dat terwijl een vrouw als Gisele niet verkeerd is om naar te kijken) op de reclame, omdat deze zou suggereren dat zij dom zijn.

Toch heeft de Reclame Code Commissie besloten de reclame gewoon uit te zenden. De regering laat het hier niet bij zitten en gaat in hoger beroep.

Kijk en oordeel zelf: welke kant kies jij?

fout in embed: media provider niet ondersteund