Lifestyle / Columns
Columns

Gezocht: recepten voor het kerstdiner!

Reageer 0
Jaja, lieve kerstkindertjes: het is weer zover! De altijd (verplicht) gezellige kerstdagen komen eraan. Dat betekent: donkere dagen, duizenden lichtjes door de stad en oude vertrouwde kerstmeebrullers. Ik zeg: vanaf nu SkyRadio!

Ieder jaar weer vraag ik het me af: 'Ben ik nou echt de enige die nog altijd vrolijk wordt van All I want for Christmas en die stiekem nog steeds als een jong en naïef meisje wegdroomt bij de videoclip van Last Christmas?' Zeg nou eerlijk: zo'n n WHAM-kerstdiner in een blokhut, omringd door sneeuw en vrienden is toch de ultieme, perfecte Kerst?! Willen we dat dan niet allemaal?

Helemaal klaar voor de kerstdagen
Van mij mag dat sinterklaascircus op de boot terug naar Spanje worden gestuurd. Die ouwe zak heeft werkelijk al jaren niks voor me meegenomen en me meenemen naar Spanje doet hij ook al niet. Waardeloos dus.

Kom maar op met Driving home for Christmas, een dik pak sneeuw en die kerstboom! Ik kan er dit jaar niet vroeg genoeg mee beginnen. Vanaf november luister ik weer naar My favourites for Christmas en ik ben van plan om in de eerste week van december een boom aan te schaffen. Mijn kerstcadeautjes heb ik in het laatste weekend van november gescoord, dus nu rest mij alleen nog de taak ze allemaal in te pakken en me eens te verdiepen in makkelijke, verantwoorde en vooral waanzinnig lekkere gerechtjes voor Het Feestmaal. En dát is waar de ellende begint, in die verdomde keuken.   

Hamburgers & spaghetti als feestmaal?
Eerste kerstdag ben ik gezegend met de culinaire toverpraktijken van mijn moeder en haar vriend, dus dat zit wel snor. Maar tweede kerstdag hebben vriendinlief en ik besloten om voor onze vrienden te koken, want dat kan als je alle vier vrijgezel bent: dan heb je geen verplichte etentjes bij de ?koude kant? en is die tweede kerstdag een geschenk uit de hemel in de vorm van een extra vrije dag. Maar laten wij nou net allebei geen helden in de keuken zijn? Waarom hadden we dit ook alweer voorgesteld? Ik voorzie hamburgers met spaghetti bolognese van Grand Italia en een chocolademousse á la Mona, want daar word je blij van. Wellicht dat de mannen nog wat knakworstjes kunnen meenemen als amuse? Hm. Daar gaat mijn WHAM-fantasie. Als ze maar wel weten dat we de héle avond hand in hand naar kerstliedjes gaan luisteren rondom mijn kerstboom. Ter compensatie voor het gebrek aan een degelijke kerstmaaltijd.

Recepten zijn welkom!
Of hebben jullie misschien recepten voor feestelijke, lekkere, makkelijke, mooie, verantwoorde, gezonde, kerstachtige voor- hoofd- en nagerechten??
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 5 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Emma

  Hier een tip voor een makkelijk gerechtje 'voor erbij': kip gerold in bacon met honing-mosterd marinade:

  * Snij de kipfilet in reepjes (niet te smal, dan wordt de kip droog)
  * Wikkel plakjes bacon (of ontbijtspek) om de kip
  * Kwast de bovenkant van reepjes in met een mengsel van mosterd (2 el), honing (1 el) en citroensap (1 el)
  * Nu in een braadslee de oven in op 225 C, ca. 10 - 13 minuten
  * Haal de reepjes uit de oven en kwast de andere kant in met de marine
  * Terug in de oven en weer 10 - 13 minuten

  Eet smakelijk!
  (dit recept is overigens gebaseerd op twee personen, ik heb het vorige week vast even getest en het was heerlijk!)

 • Jamura

  Super bedankt!! Ik denk dat het dessert wel moet lukken...?! :-/ Nu de rest nog!

 • Cristalina

  Maak een lekkere tiramisu als toetje. Er zijn genoeg lekkere recepten op internet te vinden.

  Voordelen:
  - NIet moeilijk
  - Heel veel
  - Erg lekker
  - Kun je de dag voor kerst al maken!

  Smullen maar!

 • Jessie Scheele

  Bij de Lidl kun je een dessert kopen in de vorm van een wijnfles. Helemaal gemaakt van roomijs en chocolade. Kost nog geen 5 euro, is leuk om te zien, maar vooral héél erg lekker.

  http://epub02.publitas.com/Lidl/kerstbrochure2011/#/spreadview/26/ (pagina 26/27, bovenaan)

 • Floor

  Gebaseerd op een receptje in de Allerhande van een jaar geleden. Een makkelijk maar toch feestelijk toetje:
  Kruidige kaneelstoofpeertjes trifle
  1. In de middag/ochtend een pot stoofpeertjes op siroop openmaken en in de pot 2 kaneelstokjes stoppen. Of zelf stoofpeertjes maken en een kaneelstokje aan het recept toevoegen.
  2. verkruimel op de bodem, per glas/schaaltje, een dikke plak kruidcake. (dit kan zelfgebakken zijn maar ook kant- en klaar worden gekocht)
  3. Doe 1,5/2 halve kaneelpeertjes op de kruimels.
  4. Schep 2 eetlepels vocht van de peertjes in de glaasjes/schaaltjes.
  5. klop volle franse kwark los met wat kaneelpoeder en poedersuiker.
  5. Schep een beetje kwark op de peertjes.
  Gelijk serveren. Eet smakelijk! =D

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen