De 5 ergste werkblunders

Werk & studie door Karin
Werken doen we een (veel te) groot deel van ons leven. En dus maken we er het nodige mee. Van promoties en salarisverhogingen tot vriendschappen en romances die ontstaan. Maar soms ontstaan er ook ietwat gênante momenten op kantoor.
 
1. Je werk afzeiken tegen die ene collega die de big boss blijkt te zijn
Je staat op een saaie werkborrel je zoveelste wijntje achterover te tikken, tot je in gesprek komt met een kerel gehuld in pak en stropdas. Je werkdag was niet al te best en je klaagt in aangeschoten toestand tegen hem over je saaie werk, de amateuristische processen in het bedrijf en je achterlijke collega’s. "En die troela tegenover me, breek me de bek niet ópen!" Tot de volgende dag je collega vraagt of je een interessant gesprek had met... de big boss. Oeps. 
 
2. Iets lulligs over je collega mailen naar die collega zelf
Het gevaarlijke van roddelen over de mail en sms is dat wat je gezegd hebt zwart op wit staat. Gesprekken zijn niet terug te luisteren (als ze niet zijn opgenomen), mails zijn wél terug te lezen. Uitgebreid mail je Jennifer dat je je zo mateloos ergert aan het feit dat Erik zo ontzettend sloom werkt. Aangezien je de naam 'Erik' in je hoofd hebt zitten, gebeurt het ergste wat je je op dat moment voor kunt stellen. Je stuurt de mail naar hem... Aiks. Is er een undo-knop?!
 

3. Tijdens de kerstborrel voor de neus van je baas staan tongen met je collega
De meeste gênante momenten op het werk gebeuren ongetwijfeld buiten werktijd. Huh? Jaja! Tijdens de vrijdagmiddag- en de kerstborrels namelijk. Iedereen is blij eindelijk even gewoon zichzelf te mogen zijn in plaats van accountmanager of secretaresse. En voor je het weet zijn al je hormonen die je onder werktijd maar dient te onderdrukken, na wat wijntjes de vrije loop gegaan en sta je een hevig potje te schuren met de kantinejongen. En na nog één wijntje verdwijnt plotseling je tong in zijn mond. Voor de neus van je directeur. Werd het maar nooit meer maandagochtend.

4. Je mail naar je baas afsluiten met ‘dikke kus’
Wij vrouwen zijn sociale wezens en onze sms'jes, whatsappjes, mailtjes en tweets naar vriendinnen eindigen nou eenmaal standaard met 'xxx', 'kus', 'dikke kus' of 'liefs'. Aangezien dat er zo ingebakken zit, wil het nog wel eens voorkomen dat een mailtje naar je creepy 

baas over de zoveelste vrije dag die je wilt opnemen, eindigt met ‘dikke zoen'. Oeps! Nog gênanter wordt het natuurlijk als hij niet doorheeft dat het een foutje is. 'Ze zoekt eindelijk toenadering!' En plots krijg je een mail terug, afgesloten met ‘X’.


5. Poepen op het werk
In ben geen fan van poepen op kantoor. Sowieso ben ik geen fan van poepen in het openbaar. Vooral als de wc’s nogal gehorig zijn en je weet dat mensen je geplons kunnen horen. Maar goed, je komt in de wc en je ziet dat er niemand te bekennen is en dus laat je rustig je darmen leeglopen. Je trekt door en wast je handen. Daar ben je ook weer vanaf, wat een opluchting! Totdat je collega binnen komt lopen en het wc-hokje induikt waar jij net in hebt gezeten. “Eeeuuh… ja, het stinkt daar heel erg hoor! Dat was ook al toen ik erin ging!”

Wat voor werkblunders heb jij gemaakt?