Uiterlijk is belangrijker bij carrière van man

Werk & studie door Redactie Ze.nl
Eerlijk of niet: schoonheid helpt je nu eenmaal bij het binnenhalen van een promotie of bij het behalen van een diploma. Maar nu blijkt uit onderzoek dat uiterlijke schoonheid voor mannen nog belangrijker is dan voor vrouwen!
 
Onderzoekers aan de Universiteit Leuphana in het Duitse Lüneburg ontdekten dat het loon en het aantal promoties samenhangt met de aantrekkelijkheid van een persoon. Oud nieuws zul je denken. Maar, hoewel looks ook belangrijk zijn voor vrouwen om carrière te maken, heeft dit nog meer invloed bij mannen! Dat blijkt uit een onderzoek onder meer dan drieduizend mensen naar het verband tussen het verloop van hun carrière en hun seksuele aantrekkingskracht. 
 
Voor de mannen (en vrouwen) die denken dat ze met hun mooie koppie die droombaan meteen in the pocket hebben, zullen toch nog even wat harder hun best moeten doen. Professor Pfeifer: "De resultaten tonen aan dat iemand die aantrekkelijker dan gemiddeld is, 3% (poeh, poeh!) meer kans heeft om aangenomen te worden. Een echte schoonheid heeft 5% meer kans. Het blijft onduidelijk hoe uiterlijk bepaalt hoeveel je verdient, maar het kan zijn dat een eerste indruk cruciaal is.?
 
Waarom knapperds eerder die leuke baan bemachtigen is nog niet helemaal duidelijk, maar volgens Pfeifer kunnen dit een aantal redenen zijn. ?Het is mogelijk dat mooie mensen een indruk nalaten die langer blijft hangen of aardiger overkomen. Ook zijn aantrekkelijke mensen vaak zelfverzekerder, wat hun productiviteit kan stimuleren." 
 
Dus dames, zorg dat je er goed verzorgd uitziet, maar vergeet ook niet je promotiepraatje in je mooie koppie te stampen voor je naar een sollicitatiegesprek gaat...

Heb jij weleens een baan te danken gehad aan je uiterlijk?