Empire Falls

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In Empire Falls staat de persoon van Miles Roby (Ed Harris) centraal. Miles Roby is een goedhartige restauranteigenaar die in een - op het eerste gezicht - eenvoudig arbeidersstadje Empire Falls de Empire Grill draaiende houdt. Waarbij een zeer rijke en dominante Francine Whitning (Joanne Woodward) hem het leven zuur maakt?

Al in een vroeg verleden maakte Miles met Mrs. Whitning de afspraak dat hij de Empire Grill draaiende zou houden. Ondanks die afspraak heeft hij andere ambities, maar het is bijna onmogelijk om uit de tang van Mrs. Whitning te ontsnappen. Behalve dat Miles worstelt met dit oud zeer en samen met zijn broer David (Aidan Quinn) ervoor zorgt dat de grill blijft draaien, heeft hij zijn handen vol aan z'n vader Max (Paul Newman). Max is een beetje een chagrijnig type en loopt graag in zeven sloten tegelijk. Alsof het allemaal nog niet genoeg is, zoekt dorpsagent Jimmy Minty (William Fichtner) Miles zo nu en dan op, ligt Miles in een scheiding met zijn vrouw Janine (Helen Hunt) en zorgt hij ook nog voor hun vrolijke (ideale) tienerdochter Tick (Danielle Panabaker).

Het verhaal komt wat traag op gang, maar toch zat ik gekluisterd aan de buis te wachten op wat zou gaan komen, Empire Falls is namelijk zo'n serie waar je niets van moet missen. Door middel van flashbacks wordt het verhaal van Miles Roby en de geschiedenis van Empire Falls steeds duidelijker. De moeder van Miles Grace (Robin Wright Penn) en Charlie Mayne (Philip Seymour Hoffman) spelen hierin een hele belangrijke rol. Het zijn de herinneringen van Miles die je kennis laten maken met zijn leven en iedereen die daar een rol in heeft. Die herinneringen laten je ook zien hoe het verleden met het heden verbonden is en wat voor invloed dat heeft op de mensen in Empire Falls. Het is vooral de rol van Paul Newman die voor de hilarische momenten zorgt en die dit indrukwekkende, diepmenselijke en af en toe wrange verhaal in de serie een beetje fris en grappig houdt.

Afbeelding verwijderd door redactie

Empire Falls 2DVD
Speelduur: 111 minuten
Ondertiteling: In vijftien talen waaonder: Nederlands, Frans en Engels
Voor slechthorenden: Engels
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Extra's: o.a. The making of Empire Falls
Warner
Website: HBO Films Empire Falls

Bestel nu!
Empire Falls (2DVD)<br>Ed Harris
Empire Falls (2DVD)
Ed Harris