CD I.O.S. - 4

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Inmiddels heeft de band hun vierde album met de titel -4- uitgebracht, zijn zij overgestapt naar een nieuwe platenmaatschappij, hebben hun naam veranderd van 'Is ook Schitterend' in IOS en klinkt hun sound mede door medewerking van producer Gordon Groothedde (oa. Intwine en Normaal) een stuk steviger.

Hoe het Voelt is de eerste single van het album. Dit aardig stevig, doch zeer melodieuse liedje met een pakkend refrein hoor en zie je regelmatig voorbij komen op de radio, TMF en MTV.

Ook de overige elf nummers op het album zijn zeer de moeite waard. Van het muzikale en tekstueel in perfecte harmonie zijnde Altijd wel Iemand en het échte liefdes liedje Meer van Jou, tot het stevig rockende - waarbij de volume knop op je stereo best wat verder open mag - en zeer overtuigende Hart en Ziel en het - oh zo lekker om mee te schreeuwen - Morgen weer een nieuwe dag. Maar ook het melancholisch en swingende Slowmotion maakt het verfrissend klinkende album -4- van IOS wat mij betreft een zeer welkome Nederlandstalige verrassing.

IOS is een band die zich kwalitatief zeker kan meten met Nederlandstalige bands zoals De Dijk, Van Dik Hout en Blof. Maar, met hun geheel eigen pop/rock sound en (zelf geschreven) veelal makkelijk toegankelijke, poëtische teksten een eigen koers vaart.

I.O.S - 4
CNR Music