Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Destiny's Childs girlpower

Reageer 0
Het begint allemaal in 1998: dan breekt Destiny's Child door met hun gelijnamige eerste album. Nu, 40 miljoen wereldwijd verkochte albums en drie gegarandeerde solocarrieres later, zeggen Beyonce, Michelle en Kelly hun gezamelijke carriere vaarwel. Door de adempauze die de dames in 2002 hadden ingelast, merkten ze dat ze het ook wel alleen kunnen: Beyonce scoorde een hit met haar lover Jay-Z, Kelly nam Dilemma op met Nelly en Michelle maakte een eigen gospel album. Nu de dames écht uit elkaar zijn, hoeven we dus niet bang te zijn dat we niks meer van hen zullen horen, maar laten we eerst nog even genieten van de golden oldies met #1's!

Naast de oude hits van Destiny's Child, staan er ook drie nieuwe nummers op het album. Stand up for love, wat het themalied is voor Wereld Kinderdag, is het eerste nummer dat je hoort als je de cd op zet. En dat is maar goed ook, want het is het minst leuke! Om het grof te zeggen: het is een saaie ballad die niet leuker wordt naarmate je hem vaker hoort. Maar het is voor een goed doel, dus ik doe maar net alsof het album pas bij nummer twee begint.

En dan begint het ook echt! Het tweede nummer Independent woman part I zweept je op uit je luie stoel en zorgt ervoor dat je handjes ook echt in de lucht gaan wanneer Beyonce zingt 'All the ladies who truely feel me, throw your hands up at me'. Ook de nummers Jumpin' Jumpin', Lose my breath, Bug a Boo en het nieuwe nummer Check on it knallen uit de luidsprekers waardoor je meteen zin hebt om dansend even lekker uit je dak te gaan.

Het hoge swinggehalte is echter niet het enige dat de cd zo leuk maakt: de thema's die in bijna elke song terug komen, zijn voor elke moderne, feministische vrouw ook om van te smullen. De onafhankelijkheid en sisterhood druipt van het album af: In Girl staan vriendinnen elkaar bij tijdens een relatiebreuk, in Survivor krijgt de ex het nakijken: 'Thought that I would fail without you, but I'm on top' en Bootylicious is een ode aan de -soms zo ongewenste- vrouwelijke, ronde vormen. Heerlijk!

Het mag duidelijk zijn: ik vind #1's ook echt een #1 album! Het is hot, independent en het swingt. Beyonce, Kelly en Michelle mogen dan wel voor zichzelf beginnen, maar voorlopig zal ik deze cd niet verruilen voor één van hun solo-projecten!

1. Stand Up for Love
2. Independent Women Part I
3. Survivor
4. Soldier (met T.I. & Lil' Wayne)
5. Check on It
6. Jumpin' Jumpin'
7. Lose My Breath
8. Say My Name
9. Emotion
10. Bug a Boo
11. Bootylicious
12. Bills, Bills, Bills
13. Girl
14. No, No, No Part II (met Wyclef Jean)
15. Cater 2 U
16. Feel the Same Way I Do
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen