DVD: Michael Bublé - Caught in the act

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het concert werd eerder dit jaar opgenomen in het Wiltern Theater in Los Angeles. Een prachtig theater in art-deco stijl, bij uitstek geschikt voor een dergelijk optreden. Bublé, die in zijn jonge jaren door zijn opa in contact werd gebracht met de muziek van grootheden als Ella Fitzgerald en Frank Sinatra, neemt zijn publiek mee terug naar die tijd. Natuurlijk ontbreken bekende nummers als 'Feeling good', 'Sway', 'Fever' en 'I've got you under my skin' niet op de setlist. Maar ook zijn eigen nummer 'Home', dat wereldwijd een grote hit werd, komt voorbij en hij zingt het duet 'You?ll never find another love like mine' met Laura Pausini, die in Nederland bekend werd met 'La solitudine'. Bovendien komt zanger Josh Groban als verrassing langs.

Ik had zelf al zijn album It's time al een tijdje in huis liggen, maar eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat die nog maar weinig in mijn CD-speler heeft gelegen. Ik was ? getuige mijn aankoop ? al wel overtuigd van Bublé's zangkunsten, maar tijdens het kijken wordt me ook duidelijk hoezeer de man een geweldig entertainer is. Hij weet de 8000 aanwezigen vanaf het begin voor zich te winnen, waarbij hij regelmatig contact zoekt met het publiek. Bovendien heeft Bublé een groot gevoel voor humor, wat hij ook regelmatig laat merken door op een leuke manier de spot met zichzelf te drijven.

Als bonusmateriaal biedt de DVD het nummer 'Song for you', wat Bublé zingt met Chris Botti, een begenadigd Amerikaans trompetist. Ook is er een kijkje achter de schermen bij de voorbereidingen, waarbij hij vol lof is over zijn muzikanten en vooral geniet van wat hij doet. Het is duidelijk dat het één grote vriendengroep is en dat er een prima onderlinge sfeer is. Bovendien is er een bonus-CD bijgevoegd met acht nummers, afkomstig van dit concert.

Wat mij betreft is de DVD zeker een aanrader, zeker nu de winterdagen er weer aan komen. Lekker op de bank met een grote pot thee, boekje erbij en muziek op de achtergrond. Al kun je natuurlijk ook gewoon gaan kijken... Je wordt twee uur lang meegenomen in de wereld van Bublé, die het zelf nog het best weet te omschrijven: "Het is een testament aan deze muziek, het staat open voor iedereen. Dat is mijn hoop, dat ik muziek kan maken voor iedereen. Ik voel een drang en verantwoordelijkheid om te vermaken en om mijn publiek deel van de show te maken. En dingen te vergeten, op zijn minst twee uur waarin ze niet aan problemen denken die ze thuis hebben. Ik wil niet dat ze denken over geld en rekeningen of problemen met hun auto of dat hun tante in het ziekenhuis is. Ik denk dat ze naar een andere plek getransporteerd moeten worden en dat is mijn grote verantwoordelijkheid." I couldn?t agree more...

Afbeelding verwijderd door redactie

Michael Bublé ? Caught in the act
Reprise Records

Zie ook het verslag van zijn optreden in de HMH.