Boek: Winterzon

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Luther en Nora Krank hebben zojuist hun dochter Blair op het vliegtuig naar Peru gezet en zien de komende kerstdagen niet met veel enthousiasme tegemoet. Nadat Luther de rekeningen van de vorige kerst heeft bekeken neemt hij een drastische beslissing; hij en zijn vrouw zullen de kerst dit jaar gewoon een keertje overslaan en er samen tussenuit knijpen voor een luxe cruise door de Cariben. Samen beginnen de Kranks aan de voorbereidingen voor hun cruise door onmiddellijk op dieet te gaan en een abonnement op de zonnestudio te nemen.

Intussen zijn de mensen in hun omgeving wel druk bezig met de voorbereidingen voor de kerstdagen en de jaarlijkse wedstrijd die gehouden wordt om te kijken welke straat het mooist versierd is. Luther en Nora blijven echter stug bij hun beslissing om de kerst en alle leuke dingen die daarbij horen zoals versieringen, kerstkaarten en kerstfeesten te ontwijken en dat wordt ze niet altijd even makkelijk gemaakt door de buren. Maar dan krijgen ze vlak voor hun vertrek een telefoontje dat al hun plannen in de war schopt...

Met Winterzon heeft Grisham een leuk kerstverhaal geschreven waarin de lezer een duidelijk beeld krijgt wat er kan gebeuren als je besluit om één keer in je leven niet datgene te doen wat er van je verwacht wordt. Persoonlijk vond ik het een leuk verhaal dat bijdraagt aan de kerststemming waarin ikzelf meestal begin december al verkeer (de dag nadat Sinterklaas zijn hielen heeft gelicht staat mijn kerstboompje al te stralen) maar ik geef toch de voorkeur aan het andere genre waar Grisham zich mee bezig houdt, de spannende thrillers waar hij bekend mee geworden is.

Naast 'De Jury' (A time to kill) en 'Advocaat van de duivel' (The Firm) is ook 'Winterzon' verfilmd onder de titel 'Christmas with the Kranks' met in de hoofdrollen Jamie Lee Curtis, die we o.a. kennen uit A Fish called Wanda en Tim Allen die bekend werd met zijn televisieserie Home Improvement. Een voorproefje van deze film wordt beschreven in het artikel over dvd's voor een leuke kerst!!

Afbeelding verwijderd door redactie
John Grisham
Winterzon
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
Genre: Thriller
Prijs: ? 12,50
ISBN: 9022985849