DVD: Het allerbeste van Dit Was Het Nieuws ? deel 1

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het TROS-programma is gebaseerd op het Engelse programma Have I got news for you?, wat ook daar voor goede kijkcijfers zorgt. Op 17 mei 1996 werd de eerste aflevering uitgezonden, met Harm Edens als presentator en stand-up comedian Raoul Heertje en cabaretier Thomas Acda als teamcaptains. In de loop der jaren kwamen vele bekende Nederlanders langs, onder wie Jack Spijkerman, Sylvia Millecam, Paul de Leeuw, Karin Bloemen en Viggo Waas. Toen Thomas Acda stopte, werd hij opgevolgd door Marc-Marie Huijbregts, maar die gaf het stokje na een seizoen alweer over aan Jan-Jaap van der Wal. Naast de hoogtepunten van de eerste vijf jaar, zijn er ook beelden te zien van de special rond het EK voetbal in 2000 met Peter Heerschop, Eddy Poelman en Kees Jansma.

Bovendien is er aardig wat bonusmateriaal, met beelden die nooit op televisie vertoond zijn. Zo kijken Harm, Raoul en Thomas samen terug op de allereerste aflevering, waarbij natuurlijk het nodige commentaar wordt geleverd. Ook is de pilot Is dat nieuws? te zien, gepresenteerd door Owen Schumacher, bekend van Kopspijkers en Koefnoen. Het is maar goed dat ze met Harm verder zijn gegaan? Op de tweede DVD is de ongecensureerde nieuwjaarsaflevering met Sanne Wallis de Vries en Willem Oltmans te zien, om te laten zien hoe het eraan toe gaat tijdens een opname.

In totaal bevatten de beide schijfjes ruim vijf uur aan materiaal. Voor de trouwe fans dus meer dan genoeg om terug te kijken. Voor de mensen die van dit soort humor houden ? including me ? is het zeker een mooie toevoeging aan de collectie. Al lijken de makers zelf een heel ander doel te hebben: ?Koop deze DVD en help de makers van DWHN met het realiseren van hun grote droom: een betere wereld, een groter huis en leukere cadeautjes voor hun maîtresses?. Hoezo satirisch?

Afbeelding verwijderd door redactie

Het allerbeste van Dit Was Het Nieuws ? deel 1
JG Entertainment