The Merchant of Venice

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het verhaal speelt zich af in de 16e eeuw in Venetië, en draait om de arme edelman Bassanio (Joseph Fiennes), die niets liever wenst dan de mooie, rijke en nobele Porzia (Lynn Collins) te trouwen. Hij vraagt daarom zijn rijke vriend Antonio (Jeremy Irons) hem 3000 dukaten te lenen. Antonio stemt toe, maar omdat hij al zijn geld gestoken heeft in handelsschepen, die nog op zee varen, zijn ze genoodzaakt om de rijke Joodse woekeraar Shylock (Al Pacino) te benaderen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Shylock die als Jood gekrenkt is, juist door de mannen die hem nu nodig hebben, ziet een mogelijkheid voor wraak. Hij geeft de lening, maar op de voorwaarde dat Antonio borg staat voor Bassiano. Indien Bassiano niet op tijd het bedrag aflost, zal hij het geld op Antonio verhalen. Zo niet dan heeft hij recht op een pond vlees uit de hartstreek van Antonio's lichaam. Terwijl Bassanio zijn geliefde Porzia het hof maakt, vergaan de vrachtschepen van Antonio.

The Merchant of Venice is vanaf 5 januari te zien in de Nederlandse bioscopen. Zie ook de website.

Op Vrouw.nl maak je deze week kans op vrijkaarten en een boek van The Merchant of Venice. Om kans te maken, laat ons weten wat jouw favoriete Shakespeare boek is en waarom.


Deze aktie is inmiddels gesloten. De winnaars worden in het mededelingen forum bekend gemaakt.