Pietje Bell de Musical

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Pietje is een nakomertje in het Rotterdamse arbeidersgezin Bell in de jaren '30. Hij is de oogappel van zijn vader die zijn boevenstreken vaak lachend door de vingers ziet. Pietje maakt het leven van zijn oudere zus Martha, zijn tante-met-een-wrat-op-haar-neus Cato en drogist Geelman continu zuur.

Pietje Bell komt altijd in de problemen, maar vaak niet met opzet: "het ging per ongeluk". Door die ongelukjes wordt Pietje zelfs beschuldigd van brandstichting en diefstal en hij neemt samen met Sproet de benen. De politie zit hem op de hielen, maar wanneer hij wordt opgepakt ontpopt hij zich toch tot een ware held.

Afbeelding verwijderd door redactie

De cast van Pietje Bell bestaat uit professionele acteurs van jong tot oud. De kleineren doen niet onder voor de 'oude rotten in het vak'. Bekende namen als Johnny Kraaijkamp jr (drogist Geelman) en Kiki Classen (mama Bell) zetten sterke rollen neer. Opvallend is het ingenieuze decor dat op alle mogelijk manieren kan worden aangepast, van school en haven tot treinstation en circus. En dat allemaal in een typisch Rotterdamse jaren '30 stijl.

Afbeelding verwijderd door redactie

In Pietje Bell de Musical wordt er gezongen, gedanst, grappen gemaakt, gehiphopt en er is zelfs plaats voor een ontroerend moment. Je wordt als publiek meegenomen op avontuur en van begin tot eind gegrepen door de innemende Pietje en zijn familie. Als rasechte Rotterdamse miste ik wel de lekkere Rotterdamse tongval bij de cast, die overduidelijk niet uit die contreien kwam. Ik bespeurde zelfs een zachte 'g' bij Sproet...

Afbeelding verwijderd door redactie

Pietje Bell de Musical is een oer-Hollandse familievoorstelling en zeker een aanrader! De musical is tot eind april 2006 te zien in de Nederlandse theaters. Kijk voor meer informatie op www.pietjebelldemusical.nl.