DVD: Claudia Zuigt

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het centrale thema van deze voorstelling is het moment dat je uit het paradijs valt. Het gevoel dat je krijgt als je beseft dat de wereld toch niet zo leuk is als je altijd gedacht hebt, bijvoorbeeld als je ontdekt dat Sinterklaas helemaal niet bestaat.

Claudia spreekt in deze voorstelling over veel thema’s die mij als ‘vrouw-van-bijna-dertig’ wel aanspreken en het begint al goed met een verhaal over een reisje naar het buitenland om daar samen met haar moeder een sapkuur te volgen. Op zeer grappige wijze beschrijft de cabaretière het begrip 'lijden'. Via verhalen over vrijgezellendagen (iedereen die ooit erotisch gedineerd heeft zal het stukje zeker herkennen), trouwen, het zwanger worden en daarna bevallen (nu heb ik zelf geen kinderen maar als een bevalling inderdaad verloopt zoals Claudia het beschrijft hoef ik niet zo nodig) komt ze bij de groep waar ik (bijna) toe behoor; de dertigers. Via de 'wanhopige' partnerloze vrouwen in deze groep wiens biologische klok steeds harder gaat tikken komt ze terecht bij de babyboomers. Ze bedoelt de mannen rond de vijftig jaar die na een eerste huwelijk aan 'de tweede leg' beginnen en een nieuw gezin stichten met een vaak jongere vrouw. Over dit onderwerp zingt Claudia het prachtige lied Jongens van vijftig.

Afbeelding verwijderd door redactie

Naast dit lied zingt Claudia meer mooie, grappige en gevoelige liedjes in deze show. Deze en liedjes uit de eerste theatershow De Wilde Frisheid vind je terug op de cd Niet Alleen die onder andere verkrijgbaar is via de website van de platenmaatschappij Wilhelmusplaten.

Naast de dvd met de registratie van Claudia Zuigt vind je een bonus dvd met haar eerste show De Wilde Frisheid. Ook staan er twee extra liedjes op de dvd plus een interview met de band, bestaande uit Rogier Wagenaars (gitaar), Sander Geboers (toetsen) en Thijs Lodewijk (basgitaar).
Conclusie: deze dvd is een leuke, grappige en soms ook ontroerende aanwinst voor je collectie!

Claudia Zuigt
Totale speelduur: plusminus 135 minuten (Claudia Zuigt), 55 minuten (De Wilde Frisheid)
Distributie en promotie: CNR Entertainment B.V.


Afbeelding verwijderd door redactie