'Kus ze niet vaarwel'

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In 'Kus ze niet vaarwel' vertelt het Amerikaanse medium over haar leven, haar gezin en de bijzondere ontmoetingen die ze tijdens haar werk en in haar priveleven heeft. Met de titel van het boek doelt DuBois op het kind in haarzelf dat ze nooit heeft willen laten gaan. Daarmee houd je volgens haar juist de weg naar de 'andere wereld' open en kun je nog fris tegen zaken aankijken. En dat lijkt me geen verkeerd uitgangspunt.

Paranormale kinderen

Allisons gaven openbaarden zich al op hele jonge leeftijd, maar haar moeder kon hier niet goed mee omgaan. Door deze houding voelde ze zich als klein meisje niet begrepen en 'vreemd'. Dit resulteerde uiteindelijk in een uitvlucht in de drank toen ze pas elf jaar oud was! Om haar ervaringen te delen geeft DuBois in het boek duidelijke tips voor ouders die vermoeden dat hun kind paranormale gaven heeft.

Persoonlijk beeld van een medium

Anders dan je zou vermoeden is 'Kus ze niet vaarwel' geen opsomming van spannende moordzaken die ze heeft weten op te lossen, zoals in de serie 'Medium' het geval is. Het boek geeft een heel persoonlijk beeld van het roerige leven van Allison. Hoe ze met haar gave omgaat, hoe moeilijk ze het vindt dat haar oprechtheid altijd in twijfel getrokken wordt, maar ook hoezeer zij van de dingen in het leven geniet. En dat zou iedereen meer moeten doen, helderziend of niet.

Kortom, wie verslaafd is aan de serie 'Medium' moet zeker dit boek lezen om te zien wie de 'echte' Allison DuBois is. Patricia Arquette is inmiddels genomineerd voor een Golden Globe voor haar vertolking in de serie 'Medium' en ook ik zit vrijdag om half tien weer aan de buis gekluisterd. Tot 23 januari is dit boek te winnen op Vrouw.nl

Afbeelding verwijderd door redactie

Meer informatie:
Officiële website van Allison DuBois
Officiële website van 'Medium' op de NBC
Website van Net 5

'Kus ze niet vaarwel', Allison DuBois
Bruna Uitgevers, A.W.
219 pagina's, paperback
ISBN 9022991474