Cinema Britannia 4 DVD box

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Sweet Sixteen

(2002) Liam heeft een moeder die in de gevangenis zit en als alles goed gaat komt zij net voor zijn 16e verjaardag vrij. Liam droomt van een gezinsleven dat hij nooit heeft gekend en doet er alles aan om dit te realiseren en zijn moeder op het rechte pad te kunnen houden. Om haar dit leven te kunnen geven en om te kunnen leven, moet hij geld verdienen. Ondanks dat Liam erg slim is, vindt hij maar geen werk en zo belandt in het illegale circuit. Niet lang daarna zit hij samen met een vriend diep in de moeilijkheden en in een gevaarlijke situatie. Liam weet dat hij zijn leven moet beteren, maar kan hij dat nog... Sweet Sixteen is een tragikomische film over maatschappelijke problemen dicht bij huis, over een leven waarin kansarme jongeren dagelijks keuzes moeten maken en moeten zien te overleven. Een ontwapenende film.

Speelduur: 1.42.40
Extra?s: o.a. Original Theatrical Trailer
Interview met Martin Compston
Ondertiteling: Nederlans/Frans


Afbeelding verwijderd door redactie

Vera Drake

(2004) Het is 1950. Vera Drake woont samen met haar twee volwassen kinderen en haar man in Noord - Londen. De Familie Drake is een gelukkig en hecht gezin. Vera is een lieve vrouw en helpt graag mensen door ze een plezier te doen. Vera is werkster bij rijke gezinnen, doet dat werk met plezier en ze verdient er ook nog wat mee. Wat niemand weet is dat Vera een groot geheim heeft. Ze helpt namelijk jonge vrouwen bij het aborteren van een ongewenst kind. Dit doet zij gratis, want deze vrouwen hebben geen geld voor dure doktershulp. Hoe raar het misschien ook klinkt, Vera Drake aborteert uit liefde voor de mens. Maar als één van de meisjes waarbij zij een baby aborteerde ziek wordt en in het ziekenhuis belandt, stelt de politie een onderzoek in? Een film met een indrukwekkend verhaal. Een sobere film met heel veel gevoel. Een film waar je stil van wordt en soms even vergeet dat je naar een film kijkt.

Speelduur: 2.01.17
Extra?s: o.a. Original Theatrical Trailer
The making of
Ondertiteling: Nederlands/Frans


Afbeelding verwijderd door redactie

The Mother

(2002) Hoofdpersoon May (Anne Reid), is een eenzame vrouw van tegen de zeventig. Samen met haar man Toots verlaat zij hun plattelandswoning om hun twee kinderen in het drukke Londen op te zoeken. In Londen blijkt al snel dat de kinderen het te druk voor hun ouders hebben en als Toots dan ook nog onverwacht overlijdt, besluit May, ondanks dat zij zich daar eenzaam en verloren voelt, om bij haar zoon in te trekken. Als May verder gaat met haar leven en valt voor de charmes van Darren de klusjesman en hij voor die van haar, leeft zij helemaal op. Darren is dertig jaar jonger en behalve de minnaar van May, ook die van haar dochter. Dat een oudere man met een jongere vrouw een relatie heeft daar rust toch minder een taboe op dan anders om. In The Mother wordt ingegaan op dit taboe en alles wat er bij een ongewone relatie komt kijken. Zal May bijvoorbeeld de relatie met haar dochter op het spel zetten, voor haar relatie met Darren... The Mother is een verrassende film met een complex verhaal, waarin de liefde en het leven centraal staan.

Speelduur: 1.47.16
Extra?s: Original Theatrical Trailer
Interview with Anne reid, Roger Michell and Hanif Kureishi
Ondertiteling: Nederlands/ Frans/off


Afbeelding verwijderd door redactie

Dear Frankie

(2004) De 9 jarige dove Frankie woont samen met zijn moeder Lizzie en oma Nell in een klein havenstadje aan de Scotse kust. Lizzie heeft heel bewust voor dit kleine stadje gekozen om zo haar zoon te beschermen. Zij vertelt Frankie al jaren dat zijn vader een wereld reiziger is en dat hij vaart op een schip met de naam Acra. De waarheid is verre van dat. Maar, om dat te verbergen en haar leugens kracht bij te zetten, schrijft ze Frankie om de week een brief uit naam van haar echtgenoot. Wat Lizzie niet weet, is dat het schip Acra ook echt bestaat. Op een dag legt dit schip aan en wil Frankie zijn vader graag ontmoeten. Om haar leugen en zoon te beschermen, gaat Lizzie op zoek naar een vader/echtgenoot voor één dag. Hoe ver zal Lizzie uiteindelijk gaan om haar zoon te beschermen... Dear Frankie is een lieve, mooie, sentimentele film met sfeervolle, schilderachtige beelden.

Speelduur: 1.41.56
Extra?s: Original Theatrical Trailer
Ondertiteling: Nederlandse/Frans


Afbeelding verwijderd door redactie
Cinema Britannia 4 DVD Box
39.99
www.europesefilms.nl

In de Cinema Britannia long-sleeve Box, vind je stuk voor stuk pareltjes van Engelse films. Ik heb deze films met veel plezier, ontroering en kippenvel bekeken. Wil je weten welke Cinema DVD Boxen nog meer te verkrijgen zijn? Kijk daarvoor op de a-film site.