Liv Kristine - Enter my Religion

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Een vrouw met lang blond haar, haar lippen knalrood gestift, gekleed in sjiek zwart en met haar handen gevouwen alsof ze gaat bidden, dat is in het kort hoe het hoesje van de CD er uit ziet. Liv Kristine, in sierlijke letters staat er onder Enter my Religion. Ik vind het klinken als een uitnodiging, ik neem 'm aan en stop de CD in de CD speler.

Het album begint meteen met gitaren die een swingend metal rifje laten horen, Liv Kristine valt in met een stem die bij een popliedje past. Langzaam bouwt het nummer op en hoor je dat zij een sopraan is. Ik heb het idee dat ze haar stem inhoudt, met een uitschietertje daargelaten. Ondanks dat het nummer 'Over the Moon' heet, vind ik het simpel en een beetje down klinken.

Jammer denk ik, terwijl het tweede nummer mijn huiskamer binnen zweeft. Violen, Spaanse gitaar, piano, een meeslepende beat en een helder sprookjesachtig stemgeluid. 'Fake a Smile' is een heel ander nummer dan 'Over the Moon'. Wow, hier kan ik wel aan wennen denk ik, en vol verwachting luister ik verder.

Ik word keer op keer verrast, nummer na nummer. Of het nou 'My Revelation', 'Coming Home', 'Trapped in your Labyrinth' of 'For a Moment' heet, Enter my Religion is een album dat bol staat van de muzikale variatie en een album waarop Liv Kristine duidelijk laat horen dat ze een zangeres met kwaliteit is!

De twaalf nummers op dit album zijn over het algemeen zweverige, atmosferische en symfonische liedjes, maar om te voorkomen dat je in slaap valt komt er af en toe een iets steviger gothic-rock nummer voorbij. Of een popsong en zelfs een verrassend heerlijk up-tempo nummer. Ja, zelfs de cover van Bruce Springsteen - Streets of Philadelphia - vind ik niet vervelend om naar te luisteren.

Al met al is het mij nog niet helemaal duidelijk wat Liv Kristine haar Religion is, maar haar album komt overtuigend over. Liv Kristine?s Enter my Religion is wat mij betreft een mooie mix van Within Temptation , The Corrs en een jonge Madonna. Maar dan op z?n Noors...

Afbeelding verwijderd door redactie

Liv Kristine - Enter my Religion
Speelduur: 45 minuten en vijf seconden
Website van Liv Kristine
Release: 6 maart 2006
CNR

Bestel nu!

Enter My Religion
Liv Kristine