Guzman deelt uit!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Misschien ken je de shows op deze DVD wel al. De drie Sinterklaasconferences die Javier Guzman in 2002, 2003 en 2004 voor de VARA heeft gemaakt, zijn nu gebundeld. Deel 1 is opgenomen in de Leidse Schouwburg. Deel 2 in een afgeladen club Panama in Amsterdam. Deze uitzending is nooit op DVD verschenen en mag dus niet ontbreken in je Guzman-collectie. Deel 3 wordt uitgezonden vanuit een verlaten fabriek.

Dat het hier om oude show gaat, maakt niets uit. Guzman zorgt er voor dat er weer een lach op je gezicht verschijnt als je zijn grappen hoort. Fragmenten zoals 'Verdonk aan het werk', 'Meneer De Voorzitter' en 'Dieren' blijven grappig. Hier is ook goed opgelet tijdens het monteren. Stukjes die nu onbegrijpelijk zijn, kom je dan ook niet tegen.

Alle drie de dvd's bevatten extra's. Zo kun je bij allemaal de scènes selecteren. Op deel 1 vind je 'Guzman monteert'. Je ziet dan hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Deel 2 bevat 'The Making of' van de show in Panama. Deze moet je zien, want het ging allemaal niet zoals Guzman het wilde. Ook deel 3 bevat 'The Making of' en promo's van de voorstelling. Daarnaast kun je ook nog naar een interview met Guzman kijken over de Sinterklaasconferences en alles wat daarmee te maken heeft.

Het leuke aan deze verzameling is dat je Guzman ziet groeien. In korte tijd is Guzman één van de topcabaretiers van Nederland geworden én dat allemaal na zijn winst van de publieks ? en juryprijs van het Leids Cabaret Festival in 2002. De Sinterklaasconferences zijn een idee van Guzman. Hij droomt als debutant over de oudejaarsconference, maar het duurt lang voordat je eindelijk zover bent. De Sinterklaas conference is een prachtig alternatief. Voor Guzman is de cirkel nu rond. Het is nu de beurt aan de volgende generatie jonge cabaretiers waarvoor de Sinterklaas conference immers werd opgezet. Al mag Guzman het van mij best blijven doen, want het is echt een topcabaretier.

Javier Guzman ? 'Guzman deelt uit! 1 t/m 3'

Uitgebracht door: CNR Entertainment, 2006
Categorie: vanaf 12 jaar
Geschatte tijd: 53:58 (1), 1:09:56 (2) & 1:27:10 (3)
Adviesprijs: ? 27,99