Gem - Escapades

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De release van de plaat, komende maandag, krijgt natuurlijk een extra duwtje in de goede richting door de hitsingle 'Good to know you', die momenteel dagelijks voorbij komt op tv in een reclamespot voor een uitzendbureau. De meningen verschillen er onder muziekkenners nog wel eens over of muziek al dan niet commercieel mag worden gebruikt, maar feit is dat het wel een erg aanstekelijk nummer is dat makkelijk blijft hangen. Hoewel geen eigen nummer, kwam het liedje toch bewust op het album: om een nieuw publiek te bereiken en vanwege de herkenbaarheid.

De muziek van Gem wordt vaak vergeleken met die van The Strokes en The Libertines, maar de heren leggen er ook rock ?n roll en Britse punkpop in. Bij het luisteren van de plaat merk je al bij het eerste nummer 'All I want is you' een gevoel van levendigheid en passie: de band heeft duidelijk plezier in wat ze doen. Dat blijkt ook wel als je Gem live ziet spelen. Ik heb ze in januari tijdens Eurosonic in Groningen gezien en het viel me op dat het eigen enthousiasme al gauw oversloeg op het publiek. Dat geldt niet alleen voor Nederland, maar ook in Duitsland is Gem lekker bezig.

Afbeelding verwijderd door redactie

De heren van Gem lijken een druk jaar tegemoet te gaan. Niet alleen wordt de single 'Go!' uitgebracht, ook staan er weer optredens in Duitsland gepland. Daarnaast gaat Gem in maart beginnen met een clubtour door Nederland. En het zou me niets verbazen als ze dit jaar nog voorbij komen op één of meerdere festivals. De tourdata zijn te vinden op de website.


Tracklist Escapades
1. All I want is you
2. The subterranean parade
3. Go!
4. Fight on
5. Strangers in the night
6. Talk talk talk
7. Someone
8. Good to know you
9. Move on
10. Turn it on
11. Let it out, get it out
12. Lose the booze

Gem ? Escapades
Excelsior Recordings/V2 Records
Speelduur: 37.40 minuten
Website: Gem