Ze.nl test: Cortina E-bike

Vrije tijd door Rochèll

Ja, ik ben Nederlands. Nee, ik hou niet van fietsen. Trappen tot je een ons weegt, zwoegen door weer en wind en dan ook nog eens bezweet aankomen op locatie. Als het even kan, dan laat ik de fiets gewoon in de fietsenstalling staan. Des te blijer werd ik toen ik de vraag kreeg of ik de Cortina E-Nite wilde testen. Graag zelfs! Zorgt deze elektrische versie er dan toch voor dat ik graag op de fiets stap?

Cortina E-Nite: getest

Daar ging ik dan, met de bus richting Gijsbrecht Tweewielers in Utrecht. Bij binnenkomst stond de fiets opgeladen en al voor me klaar. Waar ik normaal niet zo heel snel fiets, was ik nu binnen een mum van tijd thuis. De eerste indruk is erg goed, maar laten we iets dieper ingaan op de details:

Uiterlijk

Wie denkt dat een elektrische fiets er wat stoffig uitziet, heeft het mis. Het exemplaar waar ik de afgelopen weken mee door Utrecht heb mogen fietsen, ziet er gewoon hip uit. Met het rosékleurige frame valt de fiets op, maar ziet deze er tegelijkertijd chique uit. Als je heel goed kijkt, zie je zelfs een kleine glinster. Wat nou, stoffig?

Accu

Eén van de voordelen van deze elektrische fiets, is de manier waarop de accu erin is verwerkt. In tegenstelling tot veel elektrische fietsen, zit bij de Cortina E-Nite de accu in het frame. Dit ziet er niet alleen mooier uit, maar zorgt er ook nog eens voor dat de fiets lichter is. En dat heb ik gemerkt, toen ik de fiets in de fietsenstalling wilde parkeren. Geen gesjouw en getil van de zware achterkant, je merkt amper dat er een accu in zit!

Verlichting

Goede verlichting is natuurlijk onmisbaar op de fiets. Deze Cortina E-Nite heeft een lekker fel voorlicht, waardoor mensen jou niet alleen goed aan zien komen, maar jij zelf ook nog eens meer ziet. Het achterlicht is ook duidelijk zichtbaar. Leuk detail: het achterlicht heeft de vorm van een uitroepteken.

Ondersteuning

De fiets heeft vier verschillende standen. Wie zo min mogelijk zelf wil trappen, kiest natuurlijk voor standje 4. Maar de overige standen geven ook meer dan genoeg ondersteuning. Een handig hulpmiddel van de Cortina E-Nite is de loopondersteuning. Ideaal als je je fiets omhoog moet duwen in een fietsenstalling, of als je met de fiets aan de hand loopt. De loopondersteuning schakel je in door de knop met het pijltje naar beneden ingedrukt te houden. De motor draait dan met een snelheid van ongeveer 6 kilometer per uur. Scheelt je toch weer een lamme arm!

Accessoires

Waar ik enorm blij van word, is het rekje aan de voorkant van de fiets. Drie keer per week stap ik op mijn fiets om naar mijn sportvereniging te fietsen, dus zo'n hulpmiddel voor het vervoeren van mijn sporttas is meer dan gewenst. Wat even wennen is: het rekje zit vast aan het frame van de fiets, in plaats van aan het stuur. En dat is toch gek, wanneer je een bocht probeert te maken. Gelukkig was ik er al snel aan gewend én ik wil nu niet meer anders. Sturen gaat veel makkelijker, zonder kilo's aan extra bagage aan je stuur.

Prijs

Last but not least: de prijs van dit pareltje. De Cortina E-Nite is verkrijgbaar vanaf €2499. Geen koopje, dus. Maar wie het geld kan missen en budget vrij heeft gemaakt voor een elektrische fiets, raad ik dit exemplaar absoluut aan. Kleine tip van Flip: sluit wel even een goede fietsverzekering af. Het zou natuurlijk zonde zijn als iemand ervandoor gaat met jouw tweewieler en je kunt fluiten naar je geld.

Conclusie: fietsen is zelfs erg leuk, met een beetje ondersteuning! ;)