'Als ik naar Athene mag, maak ik zeker kans'

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Wat heb je na Idols gedaan?

"Ik heb een Nederlandstalig album en drie singles uitgebracht. Door heel het land heb ik opgetreden. Ik heb ook grotere optredens gehad zoals in de Arena met René Froger, in Carré voor Willeke Alberti en ik stond ook in Ahoy en de Heineken Music Hall en nu het Songfestival."

Waarom doe je mee aan het Nationaal Songfestival?

"Het wordt dit jaar een mooi groot concert in de Heineken Music Hall. Het lijkt me ook heel leuk om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Welke zanger of zangeres wil dat nu niet!"

Heb je iets met het Songfestival?

"De laatste jaren wat minder, maar vroeger zat ik 's avonds voor de buis. Mijn lievelingsliedjes zijn 'Vrede' en 'Hemel en Aarde'."

Je hoort dat het Songfestival slecht voor carrière kan zijn, ben je daar bang voor?

"Nee hoor! Als je kijkt naar het verleden dan hebben behoorlijk veel mensen er juist een erg mooie carrière aan overgehouden. Kijk maar naar Edsilia, Ruth Jacott en Marlayne."

Ga je winnen van Treble en Behave?

"Ik schat mijn kansen redelijk hoog in. Ik heb nummers die het in Nederland, maar ook internationaal erg goed kunnen doen. Ik denk dat de mensen om die reden ook op mij moeten stemmen. Als ik naar Athene mag, maak ik zeker kans. Waarom niet?"

Kun je iets over die nummers vertellen?

"'I'm Alive', 'Without Your Love' en 'One More Try' zijn alledrie heel vrolijke nummers. Je wordt er meteen blij van als je ze hoort. Ik denk dat dat erg belangrijk is bij een Songfestival nummer. Het zijn pop/dance-nummers."

'One More Try' heb je gekozen uit de inzendingen, was dat moeilijk?

"Dit nummer sprong er echt tussenuit. Er waren erg veel inzendingen. Vooraf leek het me erg moeilijk om een goede keuze te maken, maar toen we dit nummer hoorden waren we er snel uit!"

Kun je iets meer vertellen over je voorbereiding?

"We hadden vrij snel de drie nummers uitgekozen en zijn daarna snel op zoek gegaan naar een goede producer voor de nummers. Uiteindelijk kwamen we bij de 'Glam Slam Hit factory' terecht in Stockholm. Zij hadden hele coole plannen met de nummers. Daar ben ik dus een paar weken terug naartoe gevlogen om de nummers op te nemen. Nu zijn we bezig om de hele show op te zetten met dansers en zangeressen. Het wordt heel mooi."

Zing je speciaal voor het Songfestival in het Engels of kunnen we dat in de toekomst vaker verwachten?

"Ik vind Engelstalig en Nederlands allebei erg leuk! Mijn volgende album zal voornamelijk met Engelstalige nummers gevuld zijn. Nederlandstalig blijf ik ook nog steeds geweldig vinden. Dus wie weet komen er ook nog Nederlandse nummers op!"

Al plannen voor na het Songfestival?

"Ik ga sowieso verder met mijn tweede album en waarschijnlijk ga ik mee doen aan een leuk programma op SBS6."

Meer weten over Maud, bezoek dan www.maudmusic.nl. Je kunt haar nummers daar al beluisteren. Op www.nationaalsongfestival.nl lees je meer over het Nationaal Songfestival en hoe je op Maud kunt stemmen.