Friends, the game

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Een Friendsquiz dus. Hoe goed moet je eigenlijk de serie kennen? En moet je alle seizoenen kennen? Je kunt kiezen hoe moeilijk je het spel maakt voor jezelf.

Nadeel van een CDromspel is dat het zo only-the lonely op je laptop/pc wordt gespeeld. Een spel met een quiz-element is leuker om via tv te spelen. Gelukkig is het Friends-spel ook verkrijgbaar voor de Playstation 2. Dit spel heeft Vrouw.nl (nog) niet getest, maar ik kan me voorstellen dat dit fijner speelt.

Eerlijk gezegd vond ik de vragen nog wel erg moeilijk. Soms moest je namelijk precies raden wat er in een bepaalde situatie zou gebeuren. Blijkbaar ken ik toch niet alle afleveringen even goed en ben ik dus geen échte fan!

Ken je Janice nog? De ex van Chandler met die superirritante stem? Janice is jouw quizmaster tijdens het spel en dat had voor mij echt niet gehoeven! Vooral omdat het niet de echte Janice stem is, maar een Nederlandse stem die Janice nadoet! Nog veel erger. Gelukkig kun je deze optie wijzigen!

Afbeelding verwijderd door redactie

Al met al is 'Friends, the game' best een leuk spelletje, maar ik was niet meteen verslaafd, zoals ik dat wel had met het quizspelletje Buzz. Het gevaar van een specifiek thema, zoals de serie Friends, is dat het snel gaat vervelen. Je kunt het spel spelen in je uppie, met of tegen vrienden. Het is een uitgebreid spel met meer dan 650 clips en foto's uit de hele serie. Geen verslaving voor mij, maar... wie weet, is het voor de die-hard fans onder ons een toppertje!

CD Rom voor PC
Friends, the Game
The one with all the trivia
Warner Bros