The African Mama's

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De rode draad van de show is het verhaal van een jong meisje op weg naar volwassenheid. Ingetogen liedjes, soms in het Afrikaans, soms in het Engels, brengen de emotie van deze Afrikaanse vrouwen goed over op het publiek. Het beroemde nummer ?Homeless? wordt op onnavolgbare wijze ten gehore gebracht, iets dat wederom een kippenvelmoment is. Ook word je als publiek meegevoerd op de vrolijke klanken van feestelijke en uitbundige nummers vol passie en levensvreugde. Naast elkaar dansend lijken de vloeiende heupbewegingen van de vrouwen op golvend water. Zang en dans versterken elkaar op een manier die volledig natuurlijk aandoet en geen seconde verveelt.

De zangeressen stellen zich een voor een voor aan het publiek, waarin zij in het kort hun persoonlijk strijd én overwinning beschrijven. Opnieuw imponeert ook hier weer hun optimisme en levenskracht. Allemaal hebben zij op hun eigen manier moeten knokken om te worden wie ze nu zijn. Ze dwingen gewoonweg respect af met hun trotse levenshouding.

Afbeelding verwijderd door redactie

"Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness, that most frightens us. We ask ourselves. Who am I tot be brilliant, gorgeous, talented or fabulous? Actually, who are you not te be? You are a child of God. You playing small doesn?t serve the world. There?s nothing enlightened about shrinking so that other people won?t feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do." (?)

Na de pauze zakt de show even iets in naar mijn mening, maar dat wordt even later weer goed gemaakt door een spectaculair optreden met trommels en dans. Er wordt volop meegeklapt door het publiek en het enthousiasme van de performers werkt aanstekelijk. Al rondkijkend zie ik dat in het publiek mensen hun eigen feestje hebben. Menigeen heeft moeite om stil te blijven zitten. Na afloop van de show is de staande ovatie volledig op zijn plaats. Wanneer na de toegift dan eindelijk het doek valt, realiseer ik me dat deze vrouwen meer doen dan entertainen alleen. Deze vrouwen brengen een boodschap. Zij zijn het levende bewijs dat je je dromen waar kunt maken en dat je tegenslag kunt overwinnen.

Afbeelding verwijderd door redactie


Wilt u ook nog gaan genieten van deze bijzondere show?
Dan kunt u tot 29 mei 2006 nog in de Nederlandse theaters terecht. Kijk voor de actuele speellijst op: www.ruuddegraaf.nl