Achterland

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Dan wordt Nina gebeld door haar voormalige assistente Sandy met de mededeling dat diens zoon Wish wordt vermist na de derde mysterieuze brand in de omgeving. Na deze brand wordt weliswaar een lijk gevonden maar de identiteit van het lichaam is onbekend. Nina en Paul gaan naarstig op zoek naar meer informatie en dan meldt Wish zich levend en wel aan hun voordeur. Het blijkt dat niet hij, maar zijn vriend Danny is omgekomen bij de brand terwijl ze foto's probeerden te maken van de brandstichter. Niet veel later krijgen de drie bezoek van de politie, die Wish arresteert op verdenking van brandstichting en moord.

Dit is het startsein voor een bloedstollende speurtocht naar de waarheid. Dit alles speelt zich af in een woonwijk waar het lijkt alsof de tegenstelling tussen de oorspronkelijke bewoners en de nieuwe rijken er niet toe doet. Niets is minder waar. Naarmate er meer details over de branden aan het licht komen, wordt de sfeer in de buurt steeds broeieriger. Maar pas tijdens de rechtszaak, waarin Nina probeert Wish uit de gevangenis te houden, neemt de zaak een geheel andere wending.

Dit boek kan ik zeker aanraden als je houdt van advocatenthrillers. Het is spannend van begin tot einde, al zou het beter zijn als je ook eerdere boeken in deze serie hebt gelezen om het personage Nina beter te begrijpen. Zo is er ook een zoon, die na een tijdje bij zijn vader te zijn geweest, weer bij zijn moeder Nina wil wonen. De bijbehorende voorgeschiedenis wordt niet echt duidelijk beschreven maar, dat doet gelukkig geen afbreuk aan het verhaal waar het in dit boek over gaat.

Achterland is het negende boek in de succesvolle reeks over de advocate Nina Reilly. Perri O'Shaughnessy is het pseudoniem van Pamela en Mary O'Shaughnessy. Perri is een samenvoeging van hun voornamen en tevens een eerbetoon aan de fictieve advocaatspeurneus Perry Mason, die we wel kennen van de gelijknamige televisieserie.

Afbeelding verwijderd door redactie


Perri O'Shaughnessy
Achterland
392 bladzijden
Uitgeverij: Bruna Uitgevers, A.W.
ISBN: 90-229-9152-0
Adviesprijs: 15.00 euro

Bestel online!

Achterland
Perri O'Shaughnessy