Martijn Oosterhuis

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Kaal hoofd, hippe bril en een vlot streepjespak ? dat is Martijn Oosterhuis. Hij is er helemaal klaar voor en schiet meteen met zijn woordenkanon. Wat een spraakwaterval is deze cabaretier. Hij begint over 'Jehova comedy'. Je vraagt jezelf waarschijnlijk af wat dat nu weer is. Oosterhuis vertelt het beeldend. Je ziet de grappenmaker al langs de deuren gaan op de bekende manier van de Jehova's getuigen. 'Mag ik een grap vertellen? Nee? Zou ik dan alsjeblieft mijn voet terug mogen?'

En zo gaat hij op vlotte manier verder. Oosterhuis vertelt over zijn leven. Hij haalt van alles aan tijdens deze show. Zo heeft hij het over kakkochtonen. Iemand die vanuit kakkerland in de grote stad terecht komt. Zo iemand is hij, als zoontje van een tandarts.

Zijn wijsheid haalde hij tijdens zijn jeugd uit vrouwenbladen. Hij vertelt over blowen, zuipen, gabbers, traktaties op school, stadswachten, Koninginnedag, rappers en rijles. Geen onderwerp gaat hem te ver.

Eén moment uit deze registratie vol hilarische hoogtepunten, zal ik echt nooit meer vergeten. Oosterhuis vertelt dat hij op weg naar het theater geflitst is door een agent met een lasergun. Opeens bedenkt hij allerlei theorieën. Haar groeit toch weer als je het laat laseren? Je hebt geen bril meer nodig als je je ogen met een laser laat behandelen en wat te denken van het weglaseren van tattoos. Wat gebeurt er dan met een Hells Angel die geflitst wordt als hij in zijn shirtje met vol getatoeëerde armen voorbij rijdt? Plots een stuk uit zijn tattoo? Oosterhuis houdt er zo zijn theorieën op na. Het kan natuurlijk nooit, maar hij vertelt het zo geweldig sterk dat je d'r bijna in gaat geloven.

Verder bevat deze dvd ook nog een extraatje. Je ziet een interview met Oosterhuis voor één van zijn optredens tijdens het Hard Gelach festival. Zelf vond ik het niet zo'n boeiend interview, maar gelukkig duurde het ook helemaal niet lang. Laat Oosterhuis maar lekker spelen in plaats van vragen beantwoorden.

Live at Laughing Matters is een ontzettend komische dvd. Ideaal als je een avondje wil relaxen voor de buis. Lekker drankje en iets te happen erbij én genieten maar.

Afbeelding verwijderd door redactie

Martijn Oosterhuis
Live at Laughing Matters
Speelduur: 1 uur, 15 minuten en 8 seconden
Adviesprijs: 22,99 euro
Adviesleeftijd: Alle

Bestel voordelig online!

Martijn Oosterhuis - Live At Laughing Matters
Martijn Oosterhuis