He's come a long way baby

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Hij werd geboren als Quentin Leo Cook en groeide op in Reigate in Surrey. In 1985 belde Paul Heaton hem met de vraag of hij de bassist in zijn band The Housemartins kon vervangen. Alhoewel Norman weinig verstand had van het spelen van een instrument, verhuisde hij toch naar Hull en de band had al snel een hit met Happy Hour en een nummer 1 met Caravan of Love in 1986. In 1988 viel de band uit elkaar, Paul Heaton en drummer Dave Hemingway vormden The Beautiful South en Cook verhuisde terug naar Brighton. Hier vormde hij de groep Beats Internationals, die een hit hadden met Dub be good to me.

Cook vormde hierna Freakpower, waarvan de single Turn on, Tune in, Cop Out werd gebruikt door Levi's-jeans in een marketingcampagne van miljoenen dollars. Na nog wat kleine projecten startte hij in 1996 als zijn alter-ego Fatboy Slim. Het album Better Living Through Chemistry bleek de grote doorbraak te zijn. Sinds zijn remix van de single Brimful of Asha van Cornershop hoog in de hitparades stond, vragen grote namen als Madonna en U2 Norman voor hen te produceren.

Afbeelding verwijderd door redactie

Fatboy Slims volgende single was The Rockafeller Skank van het album You've Come A Long Way, Baby, beiden kwamen uit in 1998 en kregen een warme ontvangst. Halfway Between the Gutter and the Stars werd uitgebracht in 2000, hierop staat het lied Sunset (Bird of Prey), een stuk rondom een stukje tekst van Jim Morrison van The Doors en de single Demons met Macy Gray. In juli 2004 werd het album Palookaville aangekondigd, waarop onder andere Slash Dot Dash te vinden was.

Zoals je ziet heeft Norman Cook alias Fatboy Slim al heel wat hits op zijn naam staan. The Greatest Hits - Why try harder bevat 18 tracks, waaronder zijn tien top 20 singles, waarvan een aantal nummer 1 behaalden en ook nog twee nieuwe nummers, namelijk Champion Sound en That Old Pair of Jeans. Ook bevat het album de remix van Brimful of Asha van Cornershop en de Fatboy Slim remix van Groove Armada's I see you baby. Een geweldig overzicht van naar mijn mening één van de grootste iconen in de engelse dansmuziek. In ieder geval een album waarbij ik niet stil kan blijven zitten. En hij is vanaf 19 juni te koop!

Afbeelding verwijderd door redactie
Fatboy Slim
The Greatest Hits - Why try harder
Label: Sony BMG
Adviesprijs: 23,99 euro

Bestel nu online
voor slechts 17,99!

Greatest Hits - Why Try Harder
Fatboy Slim