DVD Two for the Money

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De drie hoofdrolspelers; Al Pacino, Matthew McConaughey en Rene Russo, die de vrouw van Walter Abrams speelt, vormen een aparte combinatie. In het begin lijken ze niet erg goed bij elkaar te passen, maar gaandeweg de film worden de onderlinge banden en verbanden steeds duidelijker.

Two for the Money is, in tegenstelling tot wat je verwacht gezien het onderwerp, geen heel snelle film. Sommige scènes zijn zelfs echt traag. Toch draagt dit bij aan de charme van de film. Eigenlijk is het een heel klein verhaal over menselijkheid en menselijke verhoudingen. Over teleurstelling en over hoe snel je van een voetstuk af kan donderen. Over verslavingen en wat deze met mensen doen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Een groot deel van deze film toont dan wel het snelle wereldje van gokkers en gladde verkopers, maar dat maakt niet de meeste indruk. De meeste indruk maken de diverse een-op-een scènes waarin alle drie de hoofdrolspelers de onzekerheden van hun karakters tonen. McConaughey is indrukwekkend in zijn metamorfose van has-been sportman tot extreem zelfverzekerde verkoper, Pacino is altijd goed, en ook in deze rol als verslaafde/vader/directeur/echtgenoot komt hij zeer goed tot zijn recht. Rene Russo maakt in het begin weinig indruk maar groeit gedurende de film in haar rol en is in haar eentje zelfs verantwoordelijk voor een toch wel verrassend einde.

Afbeelding verwijderd door redactie

De DVD wordt geleverd in een mooie mat metallic verpakking, met als extra een tweede DVD met enkel extra's. En dat zijn er nogal wat:
- Liner Notes; een soort verantwoording. De de film is namelijk gedeeltelijk gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Verder bieden de Liner Notes informatie over gokken op sportwedstrijden in Amerika, het schrijven, de casting, en de opnames.
- Trailer & Tv spot
- Photo Gallery
- Film Clips
- Behind the scenes
- Interviews; cast en crew

Dit laatste deel is het interessants, met interviews met de drie hoofdrolspelers, twee bijrolspelers, regisseur en schrijver. Al met al een leuk pakket; een goede film en veel extra's. Absoluut niets mis mee!

Two for the Money
Met o.a. Al Pacino, Matthew McConaughey, Rene Russo.
Tijd: 173 minuten (2 DVD's)
Adviesprijs: 25,99 euro
Adviesleeftijd: 12 jaar

Bestel Online!
Two For The Money
Al Pacino