The Pet Series

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Nieuwsgierig kijk ik naar de cd die ik zojuist gekregen heb. Wat is dit nu weer? Ik blader het cdboekje door en kom allemaal grappige foto's van konijntjes tegen. Leuk om even door te bladeren, maar zo krijg ik niet echt een beeld van wat ik nu kan verwachten van het album. Ik verwacht het ergste en draai mijn volumeknop een paar tandjes zachter.

Als de eerste tonen uit mijn boxen klinken ben ik aangenaam verrast. Ik hoor helemaal geen konijntjes springen door het gras of spelen in hun kooitje. Nee, ik hoor een lekker rustige song. En zo gaat het het hele album door. Ik geniet van de intieme liedjes. Ga er helemaal in op. Dit is echt de ideale cd om bij te relaxen als het allemaal even tegen zit.

'The Pet Series' is in 2002 opgezet door Sally Forth Records voor artiesten die zich bij hen aanmelden met goede demo's, maar waar geen plaats voor was. Volkloren heeft in 2003 het stokje overgenomen. Zij veranderden de opzet ook een beetje. Om de aandacht te verhogen werden er nu ook unreleased nummers van bekendere artiesten aan de albums toegevoegd.

Die ontwikkeling is op de vijfde verzamelaar goed te horen. Dit album klink heel volwassen. Alleen vind ik het storend dat het tweede nummer op dit album Nederlandstalig is terwijl de rest in het Engels wordt gezongen. 'Nog niet voorbij' van Safe home, vind ik zelf een prachtig nummer, maar ik had 'm wel meer op het eind van de cd geplaatst. Nu lijkt het alsof dit nummer er gewoon nog even tussen gevoegd is. Verder sluiten de nummers goed op elkaar aan.

Tracklist
1. 27 - half life
2. safe home - nog niet voorbij
3. a red season shade - fire harbor day (remix by swiss transport)
4. audiotransparent - under water
5. solo - i have heard this before
6. ponoka - september
7. anderson - mr & mrs benson
8. lunar module - isn't it enough
9. trackstar - slow us down
10.the city beautiful - if this isn 't real
11.marching band - vote
12.munk - in your rooms

Afbeelding verwijderd door redactie

The Pet Series Volume 5
Speelduur: 49 minuten en 2 seconden
Label: Volkoren
Adviesprijs: 17,99 euro

www.thepetseries.com