Een beetje meid...

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Dit is een boek voor alle vrouwen die zich nog steeds achttien voelen maar het al een tijdje niet meer zijn. Ze staan nog midden in het leven, willen alle trends volgen, maar merken dat het moderne leven net iets te snel gaat. En dat is best een pijnlijke gewaarwording voor de babyboomgeneratie die eeuwig jong dacht te blijven. Het was immers gisteren nog dat u uit uw dak ging bij Abba en 10CC, en dat uw haar nog zat als dat van Charlie's Angels. En kijk nou vandaag eens... Maar de aanval is nog altijd de beste verdediging. Daarom wordt er in dit boek met veel humor en zelfspot gemopperd op alles en iederen. En dat lucht ongelooflijk op.

Een beetje meid heeft geen leeftijd, is de titel van de Nederlandse versie van de succesvolle BBC-serie 'Grumpy old women' dat nu dus ook in boekvorm is verschenen... In eerste instantie dacht ik, leuk; humor en zelfspot, daar ben ik altijd voor te vinden. De eerste pagina's las ik dan ook met een glimlach. Maar al snel raakte ik enigszins geïrriteerd (misschien wel grumpy) omdat het zich voor mijn gevoel richtte, enkel en alleen op conservatieve vrouwen die juist niet midden in het leven staan. Ik heb het boek toen maar even weggelegd. Eerlijk gezegd ken ik niemand in mijn omgeving die past in het beeld van de vrouwen die in dit boek worden geschetst. Gelukkig maar!

Nieuwsgierig als ik ben heb ik uiteindelijk het boek maar weer opgepakt, mijn bovenkamer leeggemaakt en diep adem gehaald. Gelukkig bleken er ook hele leuke passages tussen te zitten waar ik zelfs hardop om heb moeten lachen. Met schrik bedacht ik dat ik wellicht toch conservatiever ben dan ik dacht. En aangezien ook ik niet wars ben van zelfspot, moest ik daar ook weer om lachen. Hierdoor heb ik me niet door Een beetje meid heeft geen leeftijd heen hoeven te worstelen maar deze met redelijk veel plezier uitgelezen.

Het zelfbeeld, visite, kinderen, dieren, winkelen, carrières, feestjes, vakanties en religie passeren de revue. Dit alles beschreven vanuit het oogpunt van het specimen van één type vrouw, uitgerust met typische Engelse humor. Gelukkig heb ik het zodanig weten te relativeren, dat ik het type vrouw in dit boek kan bezien alsof ik op een terras zit, met een heerlijk gekoeld glas droge witte wijn, en haar op veilige afstand kan bekijken en bekritiseren. Met een gerust hart kan ik zeggen dat ik niet tot deze doelgroep behoor. Voorlopig ben ik nog geen ?Grumpy old woman?.


Judith Holder
Een beetje meid heeft geen leeftijd
186 bladzijden
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 90-229-569-54
Adviesprijs: 14,95 euro

Bestel Online!

Een beetje meid heeft geen leeftijd
J. Holder