Superman Returns

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In Superman Returns zien we de terugkeer van onze held op aarde. Tijdens deze reis probeert hij antwoorden te krijgen op de vele vragen die hij heeft. Zijn vader heeft voor hem de antwoorden achtergelaten in een grot in de vorm van kristallen. Deze kristallen worden helaas eerder gevonden door een oude vijand: Lex Luthor (Kevin Spacey). Lex is aan zijn gevangenisstraf ontkomen, omdat Superman toentertijd niet op kwam dagen tijdens een hoorzitting. Met de kristallen heeft hij veel kwaad in de zin en wil er Superman uiteindelijk zelfs mee uitschakelen. Met de kristallen wil Lex namelijk nieuw land creëren, wat het huidige Amerika zal verwoesten. Op dat land zal Krypton groeien, het materiaal dat afkomstig is van de thuisplaneet van Superman. Krypton is het enige dat Superman kan doden.

Ondertussen pakt Superman de draad weer op bij the Daily Planet als Clark Kent en hij hoopt hiermee dichter bij Loïs Lane te zijn. In de tijd dat Superman er niet was, is zij echter verder gegaan met haar eigen leven en ze heeft inmiddels een man en een zoontje. In deze periode heeft zij een artikel geschreven over het feit waarom de wereld zonder Superman kan. Zij heeft dit geschreven omdat ze voor haar gevoel de vorige keer door hem in de steek gelaten werd. Nu hij terug is gekeerd wil ze er dan ook niets van weten. Als de baas van de Daily Planet verwacht dat zij een nieuw artikel schrijft over Superman, voelt Clark dat er nog een duidelijke vonk is tussen hen. De man van Loïs voelt dat ook en vraagt zich af hoe het nu verder moet. Desondanks keert hij zich niet tegen Superman en laat hij het maar een beetje op z'n beloop.

Afbeelding verwijderd door redactie

Tijdens een interview, voor het nieuwe artikel, neemt Superman Loïs mee op een reis door de ruimte om haar te laten zien dat de wereld niet zonder hem kan en dat men zijn hulp overal nodig heeft. Loïs beseft dat ook, maar komt er vooral achter dat ze toch nog wat voor hem voelt en begint zijn terugkomst te accepteren. Voor het artikel dat zij eerder heeft geschreven, heeft ze de Pulitzer prijs gewonnen. Onderweg naar de uitreiking beland ze, zonder dat ze het weet, op de boot van Lex Luthor. Als ze met haar zoontje ontvoerd wordt door deze slechterik, zal Superman er alles aan doen om haar te redden. Lex laat Loïs en haar zoontje achter op de, inmiddels, zinkende boot en verdwijnt met zijn aanhang naar zijn nieuwe thuis. Superman bezoekt Lex op het aangemaakte land maar hij verzwakt door de vele Krypton dat daar aanwezig is. Loïs en haar zoontje worden intussen gered door haar man en onderweg vinden ze Superman in het water. Zijn ze op tijd om deze held te redden, en hoe zit het nu eigenlijk met de liefde tussen Superman en Loïs?

Superman Returns is een echte bioscoopfilm en je zit tot het einde op het puntje van je stoel. Dat deze film ruim 2,5 uur duurt gaat ongemerkt aan je voorbij. Deze Superman is uitstekend gecast, stiekem word je ook een beetje verliefd op hem en je zou willen dat deze man in het echt ook bestaat. Als Clark Kent moet hij uiteraard een saaie nerd voorstellen, maar zelfs met die grote bril en dat verkeerde haar is hij nog leuk! 2,5 uur lang heb ik me vermaakt, de 3D scènes zorgen letterlijk en figuurlijk voor een extra dimensie. Ook de rol van Kevin Spacey is fantastisch, hij speelt een echte 'bad guy' die niemand anders beter had kunnen vertolken dan Kevin zelf. Superman Returns is een echte aanrader, mits je deze film in de bioscoop kijkt natuurlijk!

Afbeelding verwijderd door redactie

Superman Returns
Met o.a. Brandon South, Kate Bosworth en Kevin Spacey
Regisseur: Bryan Singer
Tijd: 154 minuten
Adviesleeftijd: 12 jaar
Vanaf 3 augustus in de bioscoop