Chaos

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Connors wordt door zijn baas op de zaak gezet en opgezadeld met een 'groentje' in het vak, rechercheur Dekkers. De daders weten echter op een slimme manier te ontkomen aan Connors team en het is aan Connors en Dekkers om hen weer te vinden. De overvaller is hen echter steeds een stap voor, waardoor gaandeweg het onderzoek het vermoeden ontstaat dat ze te maken hebben met iemand die goed op de hoogte is van de werkwijze van de rechercheurs.

Chaos is een actiethriller met verrassende wendingen. Persoonlijk kan ik het wel waarderen om op het verkeerde been gezet te worden en dat gebeurde in deze film ook. Maar ondanks dat, is het een dertien-in-een-dozijn actiethriller.Vermakelijk, spannend, maar nergens écht indrukwekkend. Zowel Wesley Snipes, de gewiekste bankovervaller als Jason Statham, de stugge rechercheur, zetten hun rol overtuigend neer. Ook de jonge onervaren inspecteur, gespeeld door Ryan Phillipps, blijft hierin niet achter. In de hele film draait het om de chaostheorie, wat inhoudt dat een reeks van gebeurtenissen willekeurig lijkt te gebeuren, maar dat er uiteindelijk toch een patroon in te ontdekken valt.

Afbeelding verwijderd door redactieAfbeelding verwijderd door redactie

Het bonusmateriaal op de DVD is ronduit teleurstellend te noemen. De belofte dat je over de schouders van de FBI mee mag kijken hoe zij criminelen opsporen en aanpakken, creëerde bij mij persoonlijk toch hogere verwachtingen. Het gaat uiteindelijk om twee afleveringen van Discovery?s gedramatiseerde FBI files.
The brotherhood of hate (uit ?84) en Killer instinct (uit ?92)

In de eerste aflevering zie je hoe de FBI een terroristische organisatie opspoort en uiteindelijk oppakt. Je krijgt tussen de scènes door, steeds interviews met rechercheurs uit die zaak te zien. Het doet allemaal nogal gedateerd aan. Datzelfde geldt voor het tweede verhaal, waarbij het gaat om iemand die in en rond Washington DC auto?s steelt en de bestuurders daarvan steeds zonder pardon doodschiet. Later pleegt hij bankovervallen met de gestolen auto?s. Langzaamaan ziet de FBI een patroon dat hen uiteindelijk naar de dader toe leidt. De hele bonus dvd is eigenlijk een propaganda voor de FBI. Op zich niet eens oninteressant, maar het heeft niets met de film Chaos te maken en daar koop je de dvd uiteindelijk toch voor.

Afbeelding verwijderd door redactie

Chaos
Met o.a. Wesley Snipes, Jason Statham, Ryan Phillippe
Tijd: 202 minuten (2 DVD's)
Adviesprijs: 25,99 euro
Adviesleeftijd: 12 jaar