Sarah Bilston - In bed

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Toch heeft Quinn verrassend veel te doen, ook al ligt ze hele dagen op de bank. Ze gaat ook heel anders tegen mensen aan kijken. Haar assistente Brianna, waar ze niet bepaald dol op is, wordt ineens heel belangrijk voor haar, omdat ze regelmatig lunch komt brengen. En omdat Quinn dan iemand heeft om tegen aan te praten.

Want hoewel Quinn haar verplichte bedrust begint met grootse plannen; ze gaat lekker bijslapen, tv kijken etc, gaat ze zich toch al snel vervelen. Vervolgens worden haar plannen concreter; ze gaat leren breien en bestelt alles wat ze daarvoor nodig heeft via internet. Tegen de tijd dat ze alle benodigdheden binnen heeft is ze weer van mening veranderd. Dan besluit ze zich te verdiepen in buitenlandse films, om na verloop van tijd een interessante gesprekspartner te kunnen zijn. Maar als ze dan denkt aan de baby en hoeveel tijd die gaat kosten verwerpt ze dat plan weer. Zo vergaat het al haar plannen.

Toch heeft Quinn voldoende te melden in haar dagboek. Ze deelt alle mogelijke onbenulligheden met de lezer en hoe zemelig dat af en toe ook overkomt, het is wel leuk. Af en toe moet je soms letterlijk grinniken om het geleuter. Zo houdt ze van allerlei lijstjes bij, bijvoorbeeld over alles wat ze vindt dat een moderne vrouw voor haar dertigste bereikt moet hebben; waaronder een goede baan hebben, een knappe man trouwen, zwanger worden, en ga zo maar door. Ook trakteert ze ons op een lijstje met de voordelen van het bezoek van haar zus uit Engeland, en regelmatig op een opsomming van alles wat ze die dag gedaan heeft, zoals buik waxen, dutje gedaan, kijken naar een vrouw in het gebouw aan de overkant van de straat en haar moeder bellen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Tegelijkertijd helpt ze een oud Grieks vrouwtje dat bij haar in het gebouw woont met juridisch advies, en houdt ze ons op de hoogte van de stand van zaken rond haar zwangerschap, die niet al te voorspoedig verloopt. Drie weken voordat ze uitgerekend is ontdekt Quinn dat ze nog helemaal geen babyspullen heeft. Ook dat wordt weer compleet via internet besteld en is weer aanleiding voor talloze lijstjes. Uiteraard komt ook de relatie met haar man Tom uitgebreid aan bod, die niet helemaal lekker loopt. Niet alleen werkt hij zo'n 15 uur per dag met het doel partner te worden, ook blijkt hij de tegenpartij te vertegenwoordigen in de kwestie van het Griekse buurvrouwtje. En natuurlijk heeft Quinn een ingewikkelde relatie met haar moeder, die eveneens uitgebreid besproken wordt in het dagboek.

Al met al een dagboek waarin heel wat onderlinge verwikkelingen worden beschreven, maar met name ook veel inhoudsloos geleuter. Die combinatie maakt van In Bed een uniek verhaal. Chick-lit, maar dan net anders. Een zwangere Bridget Jones zeg maar. Leuk!

Afbeelding verwijderd door redactie

Sarah Bilston
In bed
301 bladzijden
Uitgeverij: De Boekerij
ISBN: 90-225-4444-3
Adviesprijs: 17,95 euro

Bestel Online!

In bed
S. Bilston