Bharati brengt Bollywood naar Nederland

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Ingenieur Siddhartha is in India geboren, maar in de Verenigde Staten opgegroeid. Hij komt terug naar India om te werken aan het Ganga Zuiverings Project. Hij is zover van zijn Indiase roots verwijderd dat hij skeptisch is ten opzichte van de ware Indiase cultuur. Tijdens het project ontmoet hij de mooie maar mysterieuse Bharati. Bharati is wees en wordt al van kleins af aan opgevoed door haar pleegvader Dom-Raja. Dom-Raja is een man die erg gehecht is aan de Indiase cultuur. Siddhartha en Bharati worden verliefd op elkaar, maar kan Siddhartha de goedkeuring verkrijgen van de overbezorgde Dom-Raja en kan hij weer terugkomen bij zijn roots?

Dat is waar deze musical over gaat. Het verhaal wordt verteld door een Sutradhar (verteller) die het publiek door het moderne liefdesverhaal heen leidt. In Nederland wordt deze rol door Michel Sorbach vertolkt. Dit doet hij met een flinke dosis humor. Tussen de muziekstukken door vertelt hij aan de hand van anekdotes, waar het verhaal om draait. Op deze manier maakt hij niet alleen de verhaallijn duidelijk, maar vertelt hij het publiek ook nog eens allerlei wetenswaardigheiden over de Indiase gebruiken, gewoonten en denkwijzen.

Afbeelding verwijderd door redactie

De muziek, gebaseerd op nummers uit Bollywood films, is swingend en veelzijdig. Uiteraard is het typisch Indiaas. Toch hoef je niet bang te zijn dat de doordringende keelklanken die je in Indiase zang veel tegen komt, overheersend zijn. Natuurlijk is dat ook onderdeel van de muzikale stukken, maar het hoort er zo bij dat het samen een mooi geheel vormt. De ca 20 muzikanten die de show met live muziek ondersteunen gebruiken hiervoor een groot aantal typisch Indiase muziekinstrumenten, die ieder nummer zijn eigen 'kleur' geven.

Naast de muziek is een niet onbelangrijk gedeelte van de show gereserveerd voor de dans. Meer dan 50 dansers ondersteunen het verhaal met hun dans. Dit doen ze in een vrij eenvoudig decor wat slechts met een filmscherm en enkele props wordt opgesierd. En dat is maar goed ook, want hun kleding is zo fantastisch mooi en kleurrijk dat het met een druk decor hier absoluut afbreuk aan zou doen. De dansers worden tevens ondersteund door acrobaten en ?Martial Arts Artiesten? die het spektakel compleet maken.

Kortom een liefdesverhaal met een westers randje in de vorm van een muziek spektakel dat je meeneemt in een droomreis door het Indiase bewustzijn en de Indiase cultuur in al zijn facetten. Een reis die ons heeft achtergelaten met de nieuwsgierigheid naar wat India ons nog meer te bieden heeft.

Bharati is nog tot 25 september te zien in Nederland. Voor meer informatie en de speellijst kijk op www.bharatitheshow.com

Wil je met 7,50 korting naar Bharati, kijk dan naar de speciale Vrouw.nl aanbieding.