De it-girl

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Schrijfster Cecily von Ziegesar is vijfentwintig jaar oud en ging zelf vroeger naar een dure privéschool in Manhattan. Ze weet dus waarover ze schrijft: "She walks the walk and talks the talk". Geen wonder dat haar 'Gossip Girl' serie zo aansloeg, want Gossip Girl zelf weet alle ins & outs en alle roddels als geen ander! Maar Gossip Girls worden ook groot en willen dan een it-girl worden. Maar wat is een it-girl precies?

Even Googlen geeft de volgende uitleg over de it-girl:
"An It girl is a young woman famed for her good looks, charm and sexual magnetism, but in recent years has come to describe a young starlet who has recently broken into mainstream cinema. An It girl stands out against others with style and charisma. It knows what it wants, and how it can do it. It is very popular and therefore gets an extraordinary amount of invitations to premieres, parties and events. It girls possess a certain "something" and are frequently in headlines - a good appearance alone is not enough. Rather, certain talents must be present: poise, small talk, ambience, and timing, because the calendar is filled to the seams." Nou, dat belooft wat voor de It-girl-serie!

In 'De it-girl' verruilt het populaire personage uit 'Gossip Girl', Jenny Humphrey het Constance Billard college voor het prestigieuze Waverley Academy, een gemengde elitaire kostschool in de landelijke buitenwijken van New York. Het is voor Jenny een fantastische kans om opnieuw te beginnen en de oude Jenny achter zich te laten. Ze wil de nieuwe Jenny worden, iemand die niet voortdurend in de problemen raakt of gênante fouten maakt. Ze is vastbesloten om de godin van de campus te worden, maar haar goede voornemens worden gedwarsboomd doordat de rijke kids op Waverly zich niet laten hinderen door wat voor regels dan ook. Nog voordat het schooljaar echt begonnen is, gaan er al roddels rond over haar, heeft ze de naam een slet te zijn, valt ze op de verkeerde jongen en proberen haar populaire kamergenoten haar een hak te zetten. Hoe redt ze zich door dit eerste schooljaar heen?

Het is even wennen aan al die kledingmerken die te pas en te onpas genoemd worden, maar eenmaal daar doorheen lezen deze boeken echt als een trein. Ze zijn onderverdeeld in hoofdstukjes die allemaal getiteld zijn met koppen als "Een Waverley Owl praat niet met vreemden over halfnaakte lichamen", met een knipoog naar de 'Gids met gedragsregels voor leerlingen van de Waverley Academy' die zulke scholen blijken te hebben. Tussendoor vind je pagina's met sms-gesprekjes en emails die tussen de verschillende personen plaatsvinden, waardoor je iets meer inzage krijgt in hoe die jongelui naar elkaar kijken en met elkaar omgaan.

De boeken van 'Gossip Girl' bleken verslavend te zijn; ze waren al uitverkocht voordat ze op de markt waren verschenen. En ja, met de 'it-girl'-serie zal het denk ik net zo vergaan. Want wat is er leuker dan een kijkje te nemen op een school waar het alleen maar over verliefdheid, jaloezie, make-up en jongens gaat en waar roddels en intriges dagelijkse kost zijn? En dat alles met een vette knipoog naar het decadente leven van de jonge New Yorkse jetset!

Enne, even onder ons... Ik kan bijna niet wachten op deel 3 en ik héb gehoord dat deze in februari 2007 al verschijnt!

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

Cecily von Ziegesar
Schaamteloos & Goddelijk - Deel 1 én 2 uit de serie 'De it-girl'
256 bladzijden
ISBN: 906-97-47-952
Uitgeverij Arena
Prijs per boek: 9,95 euro
Adviesleeftijd: 15

Bestel Online!

De IT girl
Cecily von Ziegesar


De IT girl / 2 Goddelijk
Cecily von Ziegesar