Roger Sanchez CD Release Party

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
The Sand

is een nieuwe locatie in Amsterdam, dichtbij station Sloterdijk, dus het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Deze locatie leent zich voor diverse (sport-) activiteiten en omdat er zo'n 3000 man in passen dus ook voor grote party's. Het is dan ook geen wonder dat deze locatie is gekozen om hier de cd release van Roger Sanchez te vieren. Roger Sanchez is al jaren één van 's werelds bekendste dj's en producers. Regelmatig wordt hij gevraagd om nummers voor diverse artiesten te produceren en hij heeft twee jaar geleden zelfs een Grammy gewonnen met één van zijn remixen. Zijn optredens zijn vaak geweldig, want als er iemand kan 'performen', dan is het Roger Sanchez wel!

We hadden er dan ook geweldig veel zin in. Maanden van te voren had ik de kaarten al in huis, want dit wilden we gewoon niet missen. We arriveerden tegen half één bij The Sand en er stond nog steeds een immense rij mensen voor de deur, die allemaal nog naar binnen moesten. De rij ging gelukkig best snel en binnen een mum van tijd waren we binnen. Bij de ingang stonden kastjes om je spullen in te doen, dus dat was goed geregeld. Wat ik wel vreemd vond was dat de Ticketlijn-kaarten in z'n geheel werden ingenomen, in plaats van afgescheurd te worden. Later hoorden we dat er ook gewoon kaarten buiten en aan de deur werden verkocht, terwijl er enkel pré-sale kaarten zouden worden verkocht. Best vreemd...

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

Binnen was het een drukte van jewelste, niet normaal meer! En warm dat het er was! We wurmden ons door het publiek heen naar voren toe, waar onze vrienden op ons stonden te wachten bij het podium. Links en rechts daarvan waren de VIP-ruimtes met soort van hemelbedden met witte doeken, afgeschermd voor het normale publiek met dranghekken. Dat vond ik er helemaal niet zo bijzonder uitzien. Links en rechts waren grote stellages gebouwd waar op gedanst kon worden met ervoor grote bars. Ik miste het zand van The Sand eigenlijk wel; de hele zaal was verder loopbaar gemaakt door houten planken.

Sebastian Leger, een Franse dj, was aan het draaien, in een dj-booth die wel heel erg ver van het publiek af stond. Hij kon het publiek niet echt bekoren. Zijn set was veel te 'deep', totaal geen dance, terwijl hij wél moest warm draaien voor één van de grootste dance-artiesten die we kennen. MC Nova probeerde er tóch een feestje van te maken en toen kwamen de danseressen van Patricia Matters op en die maakten het weer een beetje goed. En toen was het tijd voor Roger Sanchez himself! Met veel bombarie werd hij aangekondigd door MC Stretch (ook geen favoriet van mij) en de avond kon beginnen! Sanchez opende knallend en opeens kwam zijn S-band op; een zangeres, een zanger en een (bas-) gitarist. Ze knalden enkele nummers samen en Roger Sanchez kwam zelfs uit zijn dj-booth om met hen mee te zingen en een dansje te doen. Dat oogde wel erg grappig en beloofde een goede avond! Dat de avond verder heel anders zou verlopen, had ik op dat moment echt niet kunnen bedenken...

Hieronder een foto-impressie van het feest.
Klik op de thumbnails voor een grotere foto:

Na het optreden van de S-band ging Roger Sanchez verder met Put Your Hands Up For Detroit, dé zomerhit van onze eigen Fedde LeGrand. Echter, dat nummer is hier in Nederland grijs gedraaid en het publiek is het zo onderhand wel een beetje zat. De set ging heel commercieel verder, met af en toe een nummer van zijn nieuwe cd, maar écht knallen dat deed Sanchez niet. Tijd om een rondje te lopen en wat fotootjes te schieten dan maar!

Boven was er nog een zaaltje waar gedraaid werd, maar er waren maar weinig mensen die dat zaaltje hadden gevonden. De meesten kwamen toch voor the S-man. Bij de bar bij de ingang was het super druk en er stond ook een mega lange rij bij de toiletten; daar had ik ook geen zin om in te staan. Na wat fotootjes geschoten te hebben kwam ik na een uur mijn man tegen, helemaal over verhit. Hij stond bij één van de bars iets te drinken te halen, maar werd er platgedrukt door de duwende menigte achter hem en het was er al zo warm. Airco kent The Sand blijkbaar niet. We zochten een koel plekje bij de cocktailbar; daar bleek bij het eetgedeelte een deur open te staan die voor een beetje verkoeling zorgde.

Ik ben naar de bar gegaan om wat te drinken te halen, maar dat bleek echt niet te doen. Na een half uur was ik nog geen centimeter opgeschoten. En toen hoorde ik dat het water op was; er was geen flesje Spa Blauw meer te krijgen, alleen nog maar Spa Rood. Verbaasd keek ik op mijn horloge. Het was pas half 3 's nachts en het feest zou tot 7 uur duren! Da's lekker dan in die hitte zo zonder water! Achter de bar wilde het ook niet vlotten; ze hadden geen post-mix en alle drank moest uit grote flessen in bekers geschonken worden, iets wat natuurlijk vertragend werkt bij zulke menigtes. Later was bij één bar zelfs het (evenementen?) bier op en ook waren er op een gegeven moment geen bekers meer. Te triest voor woorden gewoon...

Afbeelding verwijderd door redactie

Ik kwam allemaal mensen tegen die al weg gingen; ze drukten me allemaal hun drankbonnen die ze niet op hadden kunnen maken in de handen. Zo zonde van je geld! We zijn nog even naar voren gegaan, terug naar onze groep vrienden, maar velen waren rondjes aan het lopen ter verkoeling. En door de menigte heen lopen was écht geen pretje; iedereen baadde letterlijk in het zweet. Al die natte lijven... Dat was gewoonweg vies!

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

Iets na vier uur hielden wij het ook voor gezien. En nee, het was geen feest om over naar huis te schrijven. Ik vond het persoonlijk het slechtste feest van dit jaar. Kijk, dat een dj een keer een mindere set draait, kan een keer gebeuren. Beetje jammer dat het bij zijn cd release party moest gebeuren, maar goed. Sanchez heeft de hele zomer ook al op o.a. Ibiza en grote festivals gestaan en het is de eerste slechte set die ik ooit van hem heb gehoord, dus ík vergeef het hem. Het is gewoon een beetje jammer...

De organisatie cq The Sand valt wel e.e.a. wat te verwijten want a. het was er veel te warm, b. het was veel te druk (door extra kaartverkoop buiten?), c. er waren té weinig toiletten voor té veel gasten (en je mocht niet naar buiten om het eventueel daar te doen en ik zag mannen het langs de kant gewoon in een flesje doen!!) en d. de drankvoorziening was ronduit slecht (geen water, alles werd uit flessen geschonken (werkt vertragend), bepaalde (populaire) dranken snel uitverkocht of gewoon niet aanwezig, geen bekertjes, te weinig of geen ijsklontjes, héél erg lange wachttijden). Nee, daar moet de organisatie zeker wat aan gaan doen als ze meer van zulke feesten willen gaan organiseren in de toekomst.

Zulke avonden doen me terug verlangen naar de tijd dat we naar kleine clubs gingen. Met weemoed denk ik terug aan de super gezellige Roger Sanchez avonden in Club More van een paar jaar geleden en zijn superavond in Paradiso. Waarom moet het allemaal zo massaal tegenwoordig? Misschien ben ik een oude muts aan het worden, maar het uitgaan is er niet echt leuker op geworden zo. Doe mij maar 'vroegah' toen alles beter, leuker en gezelliger was!